Bruschetta, ahogy én szeretem

2010-08-16

sponsored links


Sajnos a paradicsom nem a kedvencem nyersen, csak így bruschettaként és paradicsom salátaként tudom megenni sok lilahagymával :)
Azért írom, hogy "ahogy én szeretem", mert emlékeim szerint az autentikus receptben nincs vöröshagyma.

Hozzávalók:
9 szelet kenyér --> baguettebõl
3 közepes paradicsom
kb 6 levél friss bazsalikom (szentségtörõ módon készítettem már szárítottból is)
1 kisebb fej vöröshagyma
fokhagyma
olívaolaj

bors

Elkészítés:
A paradicsomot a hagymát és a bazsalikomot apró darabokra vágom és összekverem. Sóval és borssal ízesítem. A hûtõben hagyom össze érni az ízeket, legalább fél órát.
Közvetlen a fogyasztás elõtt pirítom meg a kenyér szeleteket.
A fokhagymával bedörzsölöm õket és meglocsolom kevéske olívaolajjal.
A kenyerekre púpozom a paradicsomos keveréket és kész is.

Elõételként nagy siker, illetve én könnyed uzsonnának is szoktam enni, leginkább rozskenyérrel.

Folytats a blogon ... gyemantkonyha.blogspot.com/2010/08/br...

sponsored links

Keres?s