Bodza - felemásan

2007-05-22

sponsored links

Bodzaszörp

Úgy terveztem, hogy ezt a bodza dolgot a VKF V. fordulóján fogom leírni, mert a következõ alkalommal a fûszerek (de nem zöldfûszerek) kerülnek a középpontba és a bodza pont jó téma lett volna. Aztán végül úgy döntöttem, hogy nem tudok addig várni, pedig nem lesz könnyû egy újabb fûszert (ami nem a növény levelébõl van) megtalálni.

Az ötlet különben hirtelen jött, a virágokat nagymamám kertjében láttam meg és rögtön le is csaptam szegénykékre. Kicsit utánajártam a neten, hogy hogyan is lenne az igazi. A Bodzavirágünnep oldala jó kis ízelítõt ad de sajnos úgy tûnik, hogy a rendezvényt már nem tartják.

Végül, Receptblog írása alapján, így készítettem el a bodzaszörpöt: 3 liter vizet felforraltam, hozzáadtam 30 dkg cukrot és beletettem a korábban megmosott virágokat, olyan tíz, tizenkettõt. Sajnos citrom nem volt itthon, úgyhogy maradt a citrompótló, amit még hozzáadtam és most bevallom, hogy ezzel nem voltam elég bátor. Ez azért nem akkora probléma, mert utólag is adható hozzá citrom vagy citromlé. Pár napig hagytam, hogy álljon a bodzás fõzet, néha megkavartam. A kész szörpöt szûrés után üvegekbe és a hûtõbe tettem. Igazából két hét alatt el is fogyott. Legközelebb igazi és több citromot kell beletennem és valahogy koncentráltabb szörpöt lenne jó elõállítani, így most fél pohár szörpöt kell hígítani fél pohár vízzel.

bodza

Most látom, hogy Giginél és Julie-nél is volt a napokban bodzaszörp, kukkantsatok be hozzájuk!
Update: Aubergine-nél is vannak finomságok bodzából!

 

Bodza bundában

Készült még más is a bodzából, hiszen a bodza bundában lett volna az igazi versenyszám a VKF-en. Ami miatt mégis úgy döntöttem, hogy nem lesz az, annak az az oka, hogy valahogy nem sikerült, nem ízlett igazán. Valószínûleg az történt, hogy miután egy napon készítettem el a bodzás dolgokat, telítõdtem a virágok ízével, illatával. Mr. Bundásalma, bár más miatt nem evett belõle, megnyugtatott, hogy azért nem szúrtam el annyira...

bodza bundában

 

Egy kicsit úgy vagyok ezzel a bundás-bodzával, mint Lily Allen LDN címû száma... :)


Folytats a blogon ... bundasalma.freeblog.hu/archives/2007/...

sponsored links

Keres?s