Biohús, honnan?

2007-12-11

sponsored links

Vagy akár nem is biohús, csak normális hús, az kellene. Szerencsétlenségemre pont egy olyan budapesti piac mellett lakom, ahol nagyon kicsi a választék, a minõség pedig borzalmas. Szárnyasfronton teljesen kész a hely, a csirkemellek szépen barnulnak a pultban, a pulykáról süt, hogy legalább 2 hete elhagyta már e nyomorult földi világot, a kacsacomb még úgy ahogy, liba meg nincs, mert drága és ezért nem is hoznak (ezért is ettem legutóbb Márton-napi... kacsát, b+). A sertéshús színtelen, egészségtelen megjelenésû, marha meg csak ünnepnapon van, ha mégsem, abban sincs köszönet. A higiéniáról annyit, hogy nemrég láttam, ahogy tolták egy kocsihoz lyukacsos ládákban az esõben a csirkedarabokat, a ládák nem voltak bélelve, de az egészséges belvárosi esõ legalább lemosta rendesen. Ha ehhez elolvasok egy mérsékelten véresszájú cikket a nagyüzemi állattartásról, a hormonokkal és antibiotikumokkal megtömött állatokról, akkor végképp elkeseredek.

Tehát a kérdés: hol lehet Budapesten olyan (fõleg szárnyas-)húst kapni, ami jó minõségû, lehetõség szerint ellenõrzött biogazdálkodásból származik? És esetleg az ára is alacsonyabb, mint a kobei marháé?

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... dobozosgourmand.blog.hu/2007/12/11/bi...

sponsored links

Keres?s