Beba napló: Fél éves lett!

2010-11-27

sponsored links

Anyukámmal ma beszéltem skype-on és rámpirított, hogy nagyon hanyagolom a blogomat. Se ételek, se Beba napló, se semmi. Igaza van egyébként. Hogy javítsunk valamit a helyzeten, ha nem is recepttel, de legalább a lányzóról szóló hírekkel jelentkezem.
A nõci november 21-én fél éves lett. Fél éves!!!!! Úr isten mikor telt el ez a fél év ?????
66 centi és 6350 gramm volt a hétfõi mérések szerint.
A doktorbácsitól házifeladatot is kaptunk. Délelõtt gyümölcsöt kell ennie a nõcinek, melyek a következõk lehetnek: alma, körte, banán, narancs leve, õszibarack. Ebédre az eddigi tejpép helyett fõzeléket kell bevezetni  a következõ képpen: 100 gr marhahúst zellerlevél társaságában majden készre kell fõzni, ekkor beleteszünk egy kis krumplit, egy kis répát, egy bébi cukkinit (mindezeket aprítva), és valami zöldet ami lehet borsó, zöldbab vagy brokkoli kb 1 evõkanálnyit ezekbõl és készre fõzzük. Ha kész és kicsit hûlt mehet bele egy mokkáskanál olívaolaj, pár csepp citromlé és egy icipici csipet só. Az egészet összeturmixoljuk és két felé osztjuk. Ez két napi ebéd receptje. Marhahúst heti 5× és csirkehúst heti 2× kell ennie. A tejpép áttolódott délutánra és este lefekvés elõtt marad a tápszer, illteve hajnalban amikor felkel hamizni akkor is tápszert kell kapnia. Tudom ez borzasztó drasztikus a magyar hozzátáplálsi szokásokhoz képest.
A gyümölcsöket azokat szereti, mert azt már az elõzõ hónapban is ettünk, igaz akkor frissbõl csak almát az elnyammogta, ellenben az üveges bébiknek való gyümölcspépeket imádta. Most ezeket nem kapja, csak ha nem vagyunk itthon. Ha itthon vagyunk akkor a gyümölcsöt annyivízben amennyi éppellepi õket 3-4 percig forralom-párolom, majd összeturmixolom és megy bele egy evõkanál rizspehely is. Na így imádja a friss gyümölcsbõl készült pépet is.
A fõzeléket 4 napja "esszük", elsõ nap kb 5-6 kanálnyit evett belõle, második nap szintén, tegnap és ma viszont olyan 60-70 ml-t megevett belõle. A többit kipótoltam tápszerrel. Lassan, de biztosan haladunk, szerintem 1-2 héten belül rendes adagot fog enni fõzelékbõl is.
November 19-én reggelre, szintén egy átaludt éjszaka után kinõtt a második foga is. Imáron két foggal büszkélkedhet :D.
A hasáról szépen fordul a hátára. Minden, de minden iszonyatosan érdekli. Mindent meg akar fogni és mindent a szájába akar tömni. A játékokat nagyon szépen fogja meg, egyik kezébõl a másikba teszi õket. Ha leejti még nem keresi õket, azonnal el is felejti, hogy valami volt a kezében.
Felfedezte, hogy a nyelvét kicsit kinyújtva a nyálával klasszul lehet berregni. Remélem ezt a képességét fõzelék, gyümölcs és tejpép evés közben nem sûrûn fogja gyakorolni. Nagyon kommunikatív. Dumál a saját maga babanyelvén, a favorit az "agu", és a sikongatás.
Folyt köv. egy hónap múlva.

DSC08905

Folytats a blogon ... fahejesfeta.blogspot.com/2010/11/beba...

sponsored links

Keres?s