Bazsalikomos sültparadicsom leves

2010-08-02

sponsored links

Nos, ez a leves annyira bejött mindenkinek, hogy még fotó sem készült róla, befaltuk és akkor már hiába kapkodtam a fényképezõgép után :) Adél vacsoráján volt szerencsém elõször kóstolni ezt a fantasztikusan ízles paradicsomlevest, aztán magam is rákerestem a neten a receptre és gyorsan megcsináltam. Megéri bekapcsolni hozzá a sütõt, mert ezáltal olyan ízeket kapunk, melyek fõzés közben nem jönnek létre, s ráadásul a végeredmény hidegen is, langyosan is, melegen is finom!

Ezt a fényképet Adél vacsoráján készítette Bettyó, remélem, egyikõtök sem bánja, hogy ezzel illusztrálom ezt a bejegyzést! Köszönöm!! :)

Bazsalikomos sültparadicsom leves


1 kg paradicsom

5 - 6 gerezd friss fokhagyma ( mármint idei )

1 nagy fej vöröshagyma

kevés olívaolaj

kevés lágy nádcukor

kb. 8 - 9 dl zöldségleves

só, bors, friss bazsalikom levelek


A sütõt elõmelegítjük 200 fokosra. A megmosott és negyedekre vágott paradicsomokat alufóliával leterített tepsire fektetjük, a megtisztított fokhagymagerezdekkel és négybevágott, héjától megtisztított vöröshagymával együtt. Meglocsoljuk a paradicsomokat olajjal, megszórjuk egy - egy csipet cukorral, sóval, borssal és betoljuk a melegre.

Nekem nagyjából 30 percig volt a tepsi a sütõben, de érdemes néha ránézni, akár picit csökkenteni a hõmérsékletet, nehogy megégjenek a paradicsomok.

Ha kész, mehet egy fazékba az egész, vörös - és fokhagymástól, öntsük rá elõször a zöldségleves felét, a bazsilomleveleket és turmixoljuk össze. Attól függõen mennyire híg avagy sûrû levest szeretnénk készíteni, adagoljunk még hozzá a zöldséglébõl. Sózzuk, cukrozzuk, ha még szükséges és a tûzre visszatéve hagyjuk egy - két percig forrni. Ha valakit zavarnak a magok, akkor szûrje át ( én megtettem, pedig ezt a lépést általában kihagyom :P ) és tálalja bármilyen hõmérsékleten.

Nekem kb. 2,5 liter levesem lett a végén.



Folytats a blogon ... hobbifozocske.blogspot.com/2010/08/ba...

sponsored links

Keres?s