Barátnõim receptjei - Tiramisu - tojás nélkül

2010-08-03

sponsored links


Egy újabb tiramisu receptet teszek közzé, ezúttal barátnõm, Reiter Anett készítette el  és nagy örömömre le is fotózta, ahogy ígérte az üzenõfalon! Próbáljátok ki, ahogy ismerem õt, nem fogjátok megbánni! :o))

Reiter Anett: "Szerettem volna elkészíteni nagy kedvencünket a tiramisut, de ilyen kánikulában tartottam a nyers tojástól. Ezért olyan receptet kerestem, ami tojás nélkül is elkészíthetõ. Végül két-három változat ?összeollózásával? sikerült elkészítenem az én végleges verziómat, ami igen nagy siker lett.

 Hozzávalók:
1 csomag babapiskóta (kb. 24 darab)
4 dl habtejszín                                                                      
2 csomag habfixáló
3 ek. kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg mascarpone
3 adag kávé
1,5 dl tej
rumaroma (izlés szerint)
kakaó

A tejszínt egy percig verjük robotgéppel. Hozzáadjuk a habfixálót, a kristálycukrot, és a vaníliás cukrot, majd az egészet kemény habbá verjük. Mikor elérte a kellõ állagot óvatosan hozzákeverjük a mascarponet. Lefõzzük a kávét, beleöntjük a tejet és a rumaromát. A babapiskótákat beleforgatjuk a tejes-rumos kávéba és egy jénaiba elkezdjük lepakolni. Mikor megvan egy réteg rátesszük a mascarpones krém felét. Újra egy réteg kávés piskóta, majd a krém másik fele következik. A tetejét meghintjük kakaóval. A legjobb ha egy éjszakát pihen a hûtõben, de ha az éhes család nem bír annyit várni 4-5 óra elteltével lehet nassolni.:-))"

Folytats a blogon ... vikireceptjei.blogspot.com/2010/08/ba...

sponsored links

Keres?s