Baracklekváros mákos pite

2010-11-30

sponsored links

A Nõk Lapja Konyha októberi számából -szintén.

Hozzávalók a tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj vagy margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojássárgája
A töltelékhez:
  • 1,5 dl víz
  • 15 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 20 dkg darált mák
  • 5 dkg darált keksz vagy zsemlemorzsa
  • 2-3 evõkanál baracklekvár + 20-25 dkg a tetejére
A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk, majd 15 percre a hûtõbe tesszük. Addig elkészítjük a tölteléket. Felforraljuk a vizet, a baracklekvárt és a cukrot. Szárazon összekeverjük a mákot a reszelt citrom héjjal és a darált keksszel, majd a forró cukorsziruphoz öntjük, és néhány percig fõzzük. Félretesszük hûlni.
A tészta kétharmadát kinyújtjuk egy kisebb tepsi méretére, majd nyújtófa segítségével áthelyezzük a margarinozott, lisztezett tepsibe. Villával megszurkáljuk, majd elõmelegített sütõben világosra sütjük. A sütõbõl kivéve hagyjuk langyosra hûlni, majd elkenünk rajta 2 evõkanál baracklekvárt, és eloszlatjuk rajta a máktölteléket. A maradék tésztából rácsokat készítünk a süti tetejére, a rácsok közti részt pedig kitöltjük baracklekvárral. Visszatesszük sülni, míg a rácsok is világosbarna színt kapnak.

Nagyon finom, csak kicsit macerás :-(.

Folytats a blogon ... suss-alkoss.blogspot.com/2010/11/bara...

sponsored links

Keres?s