Barack sorbet kakukkfûvel, rozmaringgal

2010-07-30

sponsored links


Mikor szezonja van nagyon sokszor eszünk nektarint, barackot hús mellé, nyersen lilahagymával, grillezve vagy sütve, mindegy. Ilyenkor nagyon sokszor kap a barack kakukkfüvet vagy épp rozmaringot kísérõül. Ugye mondanom sem kell, hogy kíváncsivá tett milyen lehet ez az egész egy sorbetben? Kipróbáltuk, infuzionáltam, turmixoltam, a fagyigép fagyasztott, az eredmény pedig abszolút bejött! Készül is még, talán bátrabban fûszerezve akár husi mellé is!

Hozzávalók kb 1 l fagyihoz:
Sziruphoz:

fél bögre víz
1 bögre nádcukor
3 ek (narancsvirág) méz
3 ágacska rozmaring
5 ágacska kakukkfû

Sorbethez:
4 nagy érett sárgahúsú õszibarack
fél bögre szirup

A sziruphoz a hozzávalókat szószos edénykébe teszem, felforralom, majd kb. 10 percig alacsony hõn fõzöm. Mikor kihült kiveszem a kakukkfû és rozmaring ágakat.
A sorbethez négy nagy barackot meghámozok, felaprítom õket, majd a sziruppal öt percig fõzöm. Így hagyom kihülni, majd pürésítem és fagyigépben fagyasztom. Én kapásból dupla adaggal készítettem, így a szirup el is fogyott.

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/lila...

sponsored links

Keres?s