Banános-csokis muffin

2010-10-17

sponsored links

Nem nagyon rajongok a banánért, legalábbis nyersen nem szoktam enni. A fiúk viszont szeretik, ezért venni szoktam. De van, amikor nekik sem megy úgy, és elkezd megbarnulni. Így jártam valamelyik nap is, és eszembe jutott, hogy sütit kéne sütni belõle, ne menjen kárba. Tudtam, hogy Stahl Judit: Gyors muffinok c. könyvében kell lennie banános muffinnak, és nem is csalódtam. Gyorsan megsütöttem, és lett is sikere: a nagyfiam, aki nem nagyon szokott muffint enni, este is megevett egy hatalmasat, meg reggel is; a kicsi, aki nem igazán édesszájú, szintén eszegette. Az apjuknak is nagyon ízlett, és még nekem is, mert nem túl banános. Szóval teljesen rendben volt, szerintem máskor is készül majd, talán egy picit több banánnal.

Hozzávalók:
10 dkg vaj
10 dkg tejcsoki
18 dkg finom liszt
7 dkg teljes kiõrlésû rozsliszt (eredetileg a receptben 15-10 dkg van, de mivel tk rozslisztem volt, nem búza, így nem mertem többet tenni, ne legyen túl erõs ízû)
2 kk sütõpor
1,5 kk szódabikarbóna
1 csipet só
1 kk õrölt fahéj
1 késhegynyi õrölt szerecsendió
2 kisebb érett banán
1 tojás
2,5 dl tej
15 dkg cukor


A csokit apróra vágtam. A vajat felolvasztottam, hozzákevertem a cukrot, majd a tejet, tojást alaposan elkavartam benne. Hozzáadtam a lisztes keveréket: kétféle liszt, sütõpor, szódabikarbóna, fahéj, szerecsendió, csipet só, csoki. Legvégén az elõzõleg villával összetört banánt kevertem hozzá.

A muffinsütõbe papírkapszlikat tettem, és a masszát elosztottam közöttük. 175 fokos sütõben (elõmelegítve) kb. 25 perc alatt megsütöttem. Szép nagyok lettek.

 


Folytats a blogon ... gigiakonyhaban.freeblog.hu/archives/2...

sponsored links

Keres?s