Banános csokis fordított torta

2010-06-14

sponsored links

Kissé bealudt a blog a nyári hõségben, de gondolom úgysem tortasütõs kedvetekben voltatok ti sem. Na de majd most! Úgyis zsúr dömping van (nálunk), a mi környékünkön minden anyuka-apuka a szeptember-októberi esõs idõt választotta az utódnemzésre legalkalmasabb idõpontnak, de hátha ez globális trend.


A torta rém egyszerû és nagyon finom. Egy kb 20 cm-es serpenyõ lenne az ideális a sütésére, mert a gázon kezdjük a tetejét csinálni, majd az egész bemegy a sütõbe.

Kell hozzá:
A tetejére máznak:
100g barna cukor
4 érett banán karikázva
pár csepp citromlé

A torta tésztája:
210 g liszt
1 t.k. sütõpor
1/2 tk szódabikarbóna
1/2 tk só
1 tk õrölt fahéj
150g porcukor
30g olvasztott vaj
1 nagy tojás
1 tojás fehérje
250g (kb 2 banán) pürésíve
120g tejföl
1/2 tk vanílikivonat (por)
80g étcsoki chip vagy étcsoki aprítva

1. A tetejéhez a serpenyõben olvasszuk meg a barna cukrot egy kis vízzel alacsony hõfokon, majd ültessük bele a banánkarikákat egy sorban majd locsoljuk meg citromléval.
2. Sütõt izzítsuk be 180 fokra.
3. Nagy edényben keverjük össze a lisztet, sütõport, szódabikarbónát, sót, fahéjat, majd utána keverjük bele a porcukrot is.
4. Kisebb edényben összekevrjük a tojásokat, tojásfehérjét, vajat, banánpürét, tejfölt, vanílikaivonatot.
5. A száraz összetevõkbe belekeverjük a folyékonyakat, de ne keverjük túlzottan sokáig, csak épphogy. Óvatosan hozzákeverjük a csokidarabokat is.
6. A masszát rásimítjuk a banánokra, spatulával elsimítjuk a tetejét.
7. Kb 40 percig sütjük, amikor a közepe épphogy jó, ha megnyomkodjuk.
8. Kihülés után kiborítjuk és szeleteljük.

Isteni vaníliafagyival, vagy akár tejszínnel is.



Folytats a blogon ... marsbelibolt.blogspot.com/2010/06/ban...

sponsored links

Keres?s