Baconos kukoricaleves

2010-11-13

sponsored links



A kukoricáról is, mint oly sok mindenrõl, a gyerekkorom jut eszembe. Keszthely szélén a panel lakótelepünk mellett volt egy hatalmas mezõgazdasági terület, melyen évrõl évre kukoricát termesztettek. A lakótelepen összeverõdött bandával rendszeresen jártunk be a kukoricásba nyár vége felé és bunkereket építettünk az összefont kukoricaszárakból. Egész kis erõdítményeink voltak, és ezek ostromlásával töltöttük szabadidõnket, egészen addig, míg meg nem jelent a csõsz a kutyájával, mikor is ?Jön a csõsz!? csatakiáltással felkötöttük a nyúlcipõt. Persze a konyhába is jutott mindig a kukoricából, nincs is jobb nyáron vacsira, mint egy csõ friss fõtt kukorica, de grillezni, salátába vagy levesbe is szeretjük.
Ezt a levest is friss csöves kukoricából a legjobb elkészíteni, ha van egy kis zöld chilink az még adna neki egy plusz karaktert, de sajnos a fõvám téri Ázsia boltba nem jutottam el, így a zöld chili kimaradt belõle, majd legközelebb, mert ezt a levest muszáj újra és újra elkészíteni.



Hozzávalók:
1 doboz kukoricakonzerv
1 friss piros chili
3 szelet bacon
1 fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
3 evõkanál kukoricaliszt
2 evõkanál tejföl (vagy 3 evõkanál tejszín)
1l hús alaplé
fél citrom leve
diónyi vaj
(pár darab felaprított zöld chili)

Vágjuk fel a bacont kockákra és pirítsuk meg egy serpenyõben, majd adjuk hozzá a felaprított hagymát és a chilit. Pirítsuk ezekkel is 5-6 percig, majd dobjunk mellé egy diónyi vajat és a kukoricát. Sózzuk, borsozzuk és öntsük fel az alaplével. 10 perc fõzés után keverjük össze a kukoricalisztet a tejföllel egy kis edényben és keverjük ki egy kevés fõzõlével. Ha sikerült csomómentesen elkeverni, akkor öntsük a levesbe, fõzzük további 7-8 percig. Adjuk hozzá a felaprított petrezselymet és facsarjunk bele egy kevés citromlevet.



Folytats a blogon ... csokissteak.blogspot.com/2010/11/baco...

sponsored links

Keres?s