Babavendég, babafalat

2010-06-07

sponsored links

Kedves ismerõseink (mama, papa, és egy tündéri nyolc hónapos kislány) délelõtt beugrottak hozzánk, azután maradtak volna ebédre is, de nem hoztak ennivalót a szopást éppen elhagyó kicsinek. No, ez nem lehet akadály. Igaz, hogy nálunk a legkisebb csemete is már komoly másodikos, azért még jól emlékszem, a babáknak való fogások passzírozására, készítésére. (A maradékra is mindig volt jelentkezõ!) Kapjon hát a kicsi finom salátafõzeléket egy kevés pulykahússal, és így a nagyok is nyugodtan megebédelhetnek! A kép illusztráció, mert bár a fõzelék pompásan sikerült, a kicsinek is ízlett, de cseppet sem volt fotogén.

SALÁTAFÕZELÉK PULYKÁVAL
Hozzávalók: 1-2 burgonya(a baba étvágyától függõen), 2-3 salátalevél, só, csipetnyi apróra vágott kapor,     1 mokkáskanál margarin, 1 gerezd fokhagyma, ez el is maradhat, kisujjnyi fõtt pulykamell

1. A nagyon alaposan megsikált burgonyát papírvékonyan meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk. Annyi vízben, amennyi éppen ellepi, feltesszük fõni.
2. A jól megmosott, lecsepegtetett salátát kis darabokra vágjuk, és a félig fõtt burgonyába szórjuk. Leheletnyi sóval és a kaporral fûszerezzük.
3. Amikor puhára fõtt, egy kevés fõzõvízzel hígítva pépesítjük, majd újra a tûzre tesszük. A margarint belekeverjük, majd a megtisztított fokhagymát egy villára szúrjuk, egyszer áthúzzuk a pürén, és kivesszük belõle (más ételhez elhasználhatjuk).
4. A fõzeléket langyosra hûtve, az apróra darált pulykahússal összekeverve kínáljuk a kicsinek.

Tippek:
- Ha a baba még nem ehet margarint, akkor a fõzeléket a fõzõvizével együtt pépesítjük, és így adjuk a kicsinek.
- Ha a baba még nem ehet húst, akkor helyette 1-2 kávéskanálnyi reszelt sajtot keverhetünk a fõzelékbe.
- A húst érdemes egyszerre nagyobb adagban levesben vagy egy kevés enyhén sós vízben megfõzni, majd adagonként lefagyasztani.

Folytats a blogon ... konyhaklub.blogspot.com/2010/06/babav...

sponsored links

Keres?s