Azért azóta is ettünk...

2010-11-27

sponsored links

Jó kis blogíró vagyok, mindig halogatom. Persze, ettünk az utóbbi hetekben is. Pl. Középsõ egyik kedvencét, egy német ételt, amire nagyon ritkán szánom rá magam. Körülményes, és "büdös", ki kell önteni egy csomó barna sört a végén, de nagyon finom.
Egy kb. másfél kilogrammos csont nélküli sertéstarját körbe kell kötözni spárgával, és a recept szerint 3 órán át (én elõzõ este óta szoktam) barna sörben érleljük.
Eközben 2 jó nagy felaprított vöröshagymát  olajban jó barnára pirítok, hozzáteszek 3 evõkanál paradicsompürét, kicsit tovább pirítom (no, ekkor érzem én büdösnek), majd kihûtöm. 2-3 gerezd szétnyomott fokhagymát, 1-2 evõkanál mézet, 4 evõkanál szójaszószt, törött borsot, sót keverek hozzá, és alaposan bekenem vele a sörtõl lecsöpögtetett tarját. Alufóliával szorosan becsomagolom, és 200 fokon sütöm, másfél órán át.
Ezután leveszem a fóliát, megöntözöm 1 dl-nyi sörrel, rákenem a maradék trutyit, és még 10-15 percig sütöm.
Amikor kiveszem a sütõbõl, azonnal leveszem róla a spárgát, különben már lehetetlenség esztétikusan lebontani.
Többnyire párolt lilakáposztával, és krumpligombóccal, vagy fõtt krumplival esszük.




Idetettem egy korábbi káposzta szeletelés utáni képét, mert nagyon szeretem ezt a lila-fehér keszekuszaságot.
Vegafronton pár szelet szejtán pácolódott a barna sörben, és ugyanazzal a páccal bekenve, kb. félórán át sült a sütõben.

Folytats a blogon ... hogymegtudjuknezni.blogspot.com/2010/...

sponsored links

Keres?s