Aszalt almás-fahéjas hópelyhek

2010-12-02

sponsored links

Ezzel a nagyon egyszerû és egyben nagyon finom almás-fahéjas keksszel kezdtem idén a karácsonyi készülõdést:

HOZZÁVALÓK:

50 gr aszalt alma
125 gr puha vaj
250 gr cukor
csipetnyi só
1 kk. õrölt fahéj
2 tojás
300 gr liszt

ELKÉSZÍTÉS:

A vajat habosra keverjük 150 gr cukorral, a csipetnyi sóval és a fahéjjal. Hozzáadunk egy tojást és az apróra vágott aszalt almát. Végül fakanállal a lisztet is belekeverjük. A tésztából gombócot formázunk és sütõpapíron fél cm vastagságúra nyújtjuk. Vigyázzunk vele, könnyen törik.
Hûvös helyen 1 órát pihentetjük. A tésztából ezután tetszõleges formákat szúrunk ki. Tetejüket megkenjük a megmaradt tojással és megszórjuk a félretett 100 gr cukorral (kevesebb is elég lehet). 180 fokra elõmelegített sütõben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük a kis kekszeket. Sütõrácson hagyjuk teljesen kihûlni õket. Kekszesdobozban 4 hétig is elállnak.

Nemsokára nekilátok az idei mézeskalácssütésnek is. A már meglévõ karácsonyi kiszúrók mellé nemrég sikerült vennem újabb formákat is a Tk Maxx-ban:



Ezek pedig egész apró (max. 3 cm) kiszúrók, tortadíszítéshez fogom használni õket:

PME cupcake "papírt" is sikerült találnom ugyanitt:

Hoztam pár téli képet is. Írország nagyon nincs felkészülve arra az idõjárásra, ami múlt szombaton ért el minket. A héten bezártak az iskolák, egyes munkahelyek este korábban zárnak. Az emberek nem ülnek autóba, otthon ülve várják, hogy kitavaszodjon....téli gumit nem kapni....





Max pedig már hatalmasra nõtt :) az elmúlt napokban hol a nappali ablakban ül és bámul kifelé, hol pedig kint futkos, fürdik a hóban :)






Folytats a blogon ... kmkonyhaja.blogspot.com/2010/12/aszal...

sponsored links

Keres?s