Archív: Kacsamell és a fahéj, alma és a káposzta

2010-11-16

sponsored links



A régi blogom utolsó hónapjaiban számomra azóta is készítendõ receptek maradtak meg. Bár most nagyban készülünk a hétvégi "libazabálás"-ra, és remélem sikerül is magamba egész évre elegendõ flódnit tömni, mert állítólag most a Rosensteinben felülmúlhatatlan.
Változatosság kedvéért ismét egy kacsamelles recepttel rukkolnék elõ. Kacsacomb és lilakáposzta örök barátok, és sokszor mást nem is kívánnék enni, egy jó nagy adag krumplipürével. Múltkor felfedeztem a Pozsonyin egy kis sarki szuterén vendéglõt, az el kell menni istán fent van, mert a táblán is ez a klasszikus kombináció hívogatott. Nah de addig ezt én még elkészítem, és libát eszem...mert enni (is) jó.:) Nagyon.

Balzsamos fahéjas kacsamell mézes almás lilakáposztával

fahéj
balzsamecet
méz
kacsamell

A kacsamell bõrét beirdalom, majd a felsorolt alapanyagokból pácot készítek és egy éjszakán át hagyom állni. Másnap bõrével lefele fordítva kipirítom belõle a zsírt. Közben a páccal kenegetem, majd sütõben max. fokozatú gázon 10perc alatt rózsaszínûre sütöm. A pácot beforralom és újra áthúzom vele a kacsamellet. Vagy így hagyom, vagy átpirítom miután felszeleteltem ha van olyan, aki nem szereti a "véres húst".

lilakáposzta
alma
balzsamecet
vörösbor
méz


A vörösbort kiégetem. A káposztát, és az almát felszeletelem, megsózom, majd kevés kacsazsíron elkezdem pirítani. Felöntöm a borral, mézzel, balzsamecettel és puhára (de roppanósra) párolom.

Folytats a blogon ... angelastaste.blogspot.com/2010/11/arc...

sponsored links

Keres?s