aprósüti/nem tudom honnan:(

2006-12-16

sponsored links

Felfuttatok két deka élesztõt egy pici cukros tejben. Ezalatt kikeverem a negyed kiló zsírt, kimérek fél kiló lisztet. 1 csipet sóval, 1 kanál porcukorral és a zsírral elkeverem. Beleteszem az élesztõt és kb. másfél deci sûrû tejföllel jól nyújtható tésztává gyúrom. 2-3 órát pihentetem a hûtõben. (Lehet egy éjszakát is, de akkor ne futtasd fel az élesztõt, csak morzsold bele.) Begyújtom a sütõt, a tésztát jó vékonyra kinyújtom (2-3 mm), fánkszaggatóval kiszúrom, és minden korong közepére egy kiskanál tölteléket teszek (sûrû szilvalekvár, mogyorókrém, gesztenye-, vagy diótöltelék), félbehajtom, kicsit lenyomkodom a szélét, tepsibe teszem, megsütöm (nálunk egy fokozat van a sütõben, a maximum, de eredetileg 'nem túl forró sütõt' ír). Még forrón megszórom igazi vaníliás porcukorral.

Folytats a blogon ... himihami.freeblog.hu/archives/2006/12...

sponsored links

Keres?s