Amirõl az elmúlt három nap szólt...

2010-07-29

sponsored links

Hát persze, hogy a TV Paprikás "elõdöntõ"...
Mert akárhogy is próbáltam hûteni az agyam, csak bennem volt a bugi, hogy megmutassam mit tudok (és hogy kiderüljön, hogy mit nem...). De aki ismer, tudja, hogy ilyen vagyok. Imádom a kihívásokat, a határaim feszegetését... Még az sem zavar, ha úgy járok, mint az éji bogár...
Na de hogy mutassak is valamit, amivel kísérleteztem (ahelyett, hogy jól beváltat vinnék én marha):
Pierre Hermé csokis leveles tésztája:

Jól látszik, hogy a hajtogatás nem sikerült valami fényesen, változtatni kell a hajtogatás módján, és a mennyiségeken is. Mindenesetre megsütve, egész ígéretesnek tûnt.
Hogy a dolog ne legyen olyan szimpla, próbáltam karamellizálással kombinálni a sütést. A leopárd design nem tervezetten készült, zsebsárkánnyal próbáltam korrigálni a malõröket - kevés sikerrel.
A következõ kép mutatja a konyhát, amit senki sem irigyel :
Persze a nagy kísérletezések közben jutott idõ a pisztáciás macaronokra (mandulaliszt helyett pisztáciából készültek, melyet én daráltam meg).
A macaronok szépen sikerültek, a krémmel viszont sokat bajlódtam.
Tanulságként levontam, hogy SOHA többet Cserpes mascarponét nem veszek (errõl majd még írok), a végeredmény pedig egy málmás-mézes masacarponekém, amit egy csepp rózsakivonattal bolondítottam meg.
A krémes felvágás után totálisan szétcsúszott, a képhez nem kell kommentár:

Így végül úgy döntöttem, hogy a macaronok kerülnek a tányérra.
Ez utólag nagyon jó választásnak bizonyult, mert a zsûri elnöke az a váci cukrászmester volt, akit én a legnagyobbak közé sorolok Magyarországon...További részleteket viszont nem árulhatok el, kénytelenek lesztek szeptemberben tv-t nézni!!!! :-D

Most pár napra elutazunk kipihenni a fáradalmainkat, a blog pedig jövõ hét végén ott folyatódik, ahol "normálisan"  abbamaradt!

Folytats a blogon ... pakosztos.blogspot.com/2010/07/amirol...

sponsored links

Keres?s