Amikor mindenki pezsgõt iszik,

2007-12-31

sponsored links

...akkor veszem én elõ a spájz hûvös kõpadlóján elfektett Kékfrankos-Syrah-Medoc Noir-Pinot Noir válogatást, amelyet Villányi Cédulás Cuvée-nek kereszteltek a Gere Pincészetben.
Egy régi magyar fajta(bár eredete mindmáig vitatott) három, itthon új fajtával házasítva.
Ha csak elolvassuk az összetételt, már szinte érezzük a fûszeres illatokat: fekete bors, kis szegfûbors,  nagymama kalácsának vaníliája, érett sötét színû bogyós gyümölcsök(feketeribizli és szeder, szöttyedt meggy). Aztán beleszagolunk a pohárba: és tényleg! Jut eszembe semmi szükség padlóvázára, mint az Ausztrál GSM-nél, könnyedebb, a stílus, inkább a kerek kelyhû pohárban(burgundi típusú mint a palack amibe töltötték) tudja ontani finom gyümölcsillatait.

Elismerõen bólintok a még lilás, de már rubinvörösbe hajló, mély, sötét színárnyalataira.

Nagy a kíváncsság("Hú, fini lesz, Mackó?"): bele is kortyolok(csak aprókat, hogy rendesen megforgathassam a számban és oda tudjak figyelni a borra). Telt, masszív anyag. Kicsit érzõdik rajta a barik érlelés és cseppet húz a csersav(ez az ami a szánk oldalát horpasztja), de csikó ez még, a cimkén ez áll: 2006. 2-3 év múlva, igazi incselkedõ gömbölyû bor lesz.

Azt írják "...méltó tagja a Gere Pincészet új, modern stílusú borsorozatának...". Szerintem izgalmas  ez a vonal, egyelõre csak a pincénél lehet hozzájutni, de megér egy utat!

 


Ma estére én már csak a hûtõ alsó polcáig ajánlom a portyát.
Nálunk is lassan elõkerül a Hungária Grand Cuvée brut.

Boldogságban, egészségben, szerencsében, figyelmességben és méltó, szép borokban bõvelkedõ új évet kívánok mindenkinek!

Egészségünkre!

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... koborlo.blog.hu/2007/12/31/amikor_min...

sponsored links

Keres?s