Almás csirke

2010-09-19

sponsored links

Ismét egy recept a cook it könyvbõl, gyorsnak ezt sem nevezném, másfél óra elment vele...

 

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkehús, 2 cm-s kockákra vágva
  • 1,5 ek kakukkfû (lehet több is)
  • 1 ek olaj
  • 100 g vaj
  • 3 Schalottahagyma (én helyette 5 kisebb vöröshagymát használtam)
  • 375 ml almabor (nem kaptam, helyette rozé ment rá)
  • 1 kg krumpli, kockára vágva
  • 2 nagy alma, kockára vágva
  • 175 g tejszín, (én egy doboznyit használtam)
Elkészítése:
A húst sózzuk, borsozzuk, és kakukkfüvezzük. (Sajnálom, hogy étkezési keményítõt nem szórtam rá.) Az olajat és 20 g vajat felforrósítunk egy edényben, és több kisebb adagban pirosra sütjük rajta a husit, majd kiszedjük. A hagymát még egy kevés kakukkfûvel megpirítjuk pár perc alatt, majd ráöntjük a bort és felforraljuk, ekkor visszatesszük a húst is. Lefedjük, levesszük alatta a tüzet és 35-40 percig pároljuk. Közben az almát a krumplival megfõzzük sós vízben (én tartottam tõle, hogy az almától nem fog megpuhulni a krumpli, ezért csak késõbb tettem bele). Leszûrjük a vizet, összetörjük az almás krumplit, sózzuk, borsozzuk, a maradék vajat és 2 ek tejszínt belekeverünk. A húsra öntjük a többi tejszínt, utánaízesítjük, ha kell, felforraljuk, nos nekem nagyon sok leve maradt, így egy kis étkezési keméynítõvel besûrítettem a mártást. Nem érzem, hogy átütõ sikere lenne, de még azt hiszem adok neki egy esélyt (almabor, schalotta, étkezési keményítõ az elején...)


Folytats a blogon ... azenkonyham.freeblog.hu/archives/2010...

sponsored links

Keres?s