Almás-zabpelyhes muffin

2006-10-07

sponsored links

"Száraz" hozzávalók:

  • 1 és 1/4 bögre liszt
  • 1 bögre zabpehely
  • 1/2 tk szódabikarbóna, 1/2 tk sütõpor
  • 1/2 tk fahéj, egy csipet só

"Nedves" hozzávalók:

  • 1/2 bögre (barna)cukor
  • 2 db tojás
  • 1/2 bögre olaj
  • 1 és 1/2 bögre reszelt alma
  • 3/4 bögre tej vagy 1 bögre tejföl

A "száraz" keveréket hozzáöntöm a "nedves" keverékhez, simára keverem (nem kell habosra keverni, de én kézi habverõvel dolgozom el, mert gyorsabb, mint a fakanál), és az egész cuccot állni hagyom kb. 15 percig, ez pont annyi idõ, amennyi idõ alatt a sütõ felmelegszik 200 fokra, akkor kanalazom a formába a tésztát (én nem tartom be a kétharmados szabályt, elosztom a tésztát és kész, max kicsit kifolyik sütéskor, de annál finomabb:), majd be a sütõbe kb. 35 percre, tûpróbával ellenõrzöm, hogy készen van-e, és mindig a sütõformából kiveszem, nem hagyom a formában kihûlni.

Forrás: livingkitchen.freeblog.hu

Saját megjegyzés: A receptet a zabpehely mániámhoz kerestem, finom lett (a zabpelyhet persze észere sem venni benne), de legközelebb tojás nélkül akarom kipróbálni, egy sütinek ne legyen rántotta szaga, amikor kiveszem a sütõbõl.  


Folytats a blogon ... finomvolt.freeblog.hu/archives/2006/1...

sponsored links

Keres?s