Almás-rozmaringos kacsacomb

2007-10-01

sponsored links

Mert olyan könnyû hetekig pulykamellet-csirkecombot csinálni. Az mindig van és nem lehet elrontani (dehogynem :) ). Pedig a ritkábban használt húsfélékkel sem feltétlenül van több gond, de mennyivel hálásabb ilyesmit csinálni. Klasszikus kacsacomb, tényleg egyszerû.

Kacsacomb

Hozzávalók:
4 kacsacomb
2 alma
kacsazsír (nálam most csak libazsír volt, jelentem azzal is ehetõ :) )
1-2 ág rozmaring
só, bors, fokhagyma

Így csináld:
A combokat felhasználás elõtt fél órával vedd ki a hûtõbõl, tisztítsd meg (errõl bõvebben a végén), dörzsöld be sóval, borssal és zúzott fokhagymával. Az almákat negyedelt és vágd ki a magházukat. Kenj ki egy tepsit zsírral, helyezd bele a combokat a bõrös részükkel fölfelé, a combok közé az almagerezdeket és biggyeszd rá a rozmaringot. 1-2 evõkanál kacsazsírt forrósíts fel és öntözd meg az egészet. Fedd le alufóliával és elõmelegített sütõben 3-4-es fokozaton süsd kb. 1,5-2 órát. Ha úgy érzed jó, az aljából le lehet vágni egy kis darabot kóstolni. Ezután vedd le a fóliát, öntözd meg kicsit a bõrös részt a lével és süsd tovább 6-os fokozaton, amíg a bõre szép pirosas nem lesz.

Tippek, trükkök:
Sajnos a kacsával kicsit több a meló, mint a többi szárnyassal. Ugyan elég szépen ki szoktak lenni tokozva, azért mindig találni rajta néhány hátramaradt tollvéget, ezeket simán késsel-körömmel ki lehet szedni. Ha nagyon tokos, be lehet vetni a csodafegyvert, a szemöldökcsipeszt is. (Amikor vidéken van szerencsém részt venni mindenféle állatgyilkolászós happeningen, mindig a kacsatokozás a kedvencem, órákig el lehet csipkedni a tollakat és közben kitárgyalni a világ ügyes-bajos dolgait.)


Folytats a blogon ... foznijo.freeblog.hu/archives/2007/10/...

sponsored links

Keres?s