Almás morzsa - Apple crumble

2010-11-27

sponsored links

Reggel arra ébredtem, hogy esik a hó! Aztán ragyogó napsütésbe csapott át az idõ, amely magával vitte a havat! Így nem tudtam eldönteni, hogy milyen desszert legyen ebédre :) Télies, vagy nyarat idézõ? Egy arany középútra leltem, maradt az õsz, és az alma.


Az alma tejesen bio, a kertbõl :) Mosom, pucolom, szeletelem, megszórom cukorral, meglocsolom mandula aromával, csippentek rá egy leheletnyi fahéjat és egy marék szeletelt mandulát keverek hozzá! Ennyi! Ettõl már csak "tészta" egyszerûbb.
Liszt, vaj, cukor, szeletelt mandula, vanília kivonat. Ezekbõl morzsát keverek robotgéppel, bár kézzel is simán meg lehet csinálni, csak akkor sietni kell, mert a vaj "megolvad" és összeáll a tészta.
A tálat kikenem vajjal, és beleteszem az almás keveréket. Rászórom a "morzsát", a tetejére pár kocka vajat teszek és mehet be a 190 C-os sütõbe 40-45 percre.
Gyönyörû aranybarnára sült ennyi idõ alatt.
Fergeteges, a ropogós tésztamorzsa és a forró alma együtt, melyre koronaként tejszínhab kerül.
Kell ennél tökéletesebb desszert?

/1/2 kg alma, 3 ek barna nádcukor, 1 tk mandula kivonat, fahéj, 50 g szeletelt mandula;
tésztához: 150 g liszt, 1 tk sütõpor, 110 g vaj, 4 ek nádcukor, 50 g szeletel mandula, vaníliakivonat/



Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Aglio-e-olio/...

sponsored links

Keres?s