Almás, marcipános focaccia

2010-06-18

sponsored links


Nálunk a nyári gyümölcsök megjelenése együtt jár valahogy a gyümölcsös lepények megszaporodásával. Jöhet nyári alma, barack, cseresznye, málna, vagy friss meggy, aztán szilva és ezek mindenféle kombinációja, megbolondítva mandulával, mákkal, vagy épp marcipánnal. Lehet leveles tésztás vagy kelt lepény még inkább, nálam bármikor biztos befutó!

Most amolyan felvezetésként egy zöldalmás, tõzegáfonyás lepény készült, focaccia tésztából marcipánnal. Kedvcsinálóként a fagyis gyûjtemény mellett egy gyümölcsös lepény gyûjteményt találhattok Lilahangya facebookos oldalán.

Hozzávalók egy 30 cm átmérõjû lepényhez:
20 g élesztõ
1 ek barna cukor
250 g liszt
4 ek olivaolaj
csipet só
víz

Tetejére:
1 zöldalma
1 ek tõzegáfonya
kb. 30 g marcipán
kb. 30 g vaj
1 tojás

Az élesztõt a cukorral egy kevés vízben felfuttatom, majd a liszttel, olajjal és kevés vízzel rugalmas tésztát dagasztok belõle. Letakarva duplájára kelesztem. Az áfonyát beáztatom egy kevés vízbe (rumba). Egy 30 centi átmérjõ sütõtálat kivajazok, majd a tésztát olajos kézzel belenyújtom úgy, hogy pereme legyen. Egy zöldalmát, negyedelek, a magházat kivágom, majd héjastól jó vékony szeletekre vágom. Kirakom vele a lepényt, közé szórom az áfonyát és marcipánt forgácsolok rá. A lepény szélét megkenem tojással, végül megszórom kis darabkákra vágott vajjal és 175 C-on kb. 35 perc alatt megsütöm.

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/lila...

sponsored links

Keres?s