Almás-habos süti

2010-10-02

sponsored links

Hozzávalók egy 0,5 kg rétesliszt, 25 dkg sütõvaj, 15 dkg porcukor, 5 tojás, 1 csomag sütõpor, 1 kg alma, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag ( kb. 20g) fahéjas cukor, fél citrom.
Mérje ki a réteslisztet, tegye egy tálba, szórja hozzá a sütõport és keverje el a liszttel. Most tegye hozzá a szoba hõmérsékletû sütõvajat, a tojások sárgáját, keverje el az alapanyagokat majd gyúrja össze a tésztát. A készre gyúrt tésztából vegye el kb. az 1/3 - át és tegye a hûtõszekrénybe.
15 dkg porcukrot szórja a tojásfehérjékhez és egy konyhai robotgép segítségével keverje mindaddig míg a porcukor elolvad és a hab simává, selymessé, fényessé nem válik. További felhasználásig tegye hideg helyre.
Melegítse elõ a sütõt alsó/felsõ sütési üzemmódban 175?C fokra! A kétharmad rész tésztát nyomkodja bele a tepsi aljába úgy, hogy megközelítõleg mindenhol egyforma vastag legyen.
Az almás tölteléknek csak most álljon neki amikor a tészta már a tepsiben van. Alaposan mossa meg az almákat, hámozza meg és egy reszelõ durvább részével reszelje le. Hogy az almák barnulását lassítsa, megöntözheti egy fél citrom levével. Az almareszelékhez szórja hozzá a fahéjas cukrot és jól keverje össze. A fahéjas almatöltelékkel borítsa be a tészta felszínét, majd a porcukros habot simítsa az almatöltelék tetejére. Most a félretett tésztát egy durva reszelõ segítségével, egyenletesen elosztva reszelje rá az eligazított hab tetejére. Elõmelegített sütõben, alsó/felsõ üzemmódban 175?C fokon 35 - 40 perc alatt süsse készre.
Gitta receptje

Folytats a blogon ... giudittakonyha.blogspot.com/2010/10/a...

sponsored links

Keres?s