Ajánló

2010-12-01

sponsored links

Véletlenül hallottam egy beszélgetést a Kossuth rádióban ma délután, de szeretném ajánlani, a Hangtárból még két hétig meghallgatható, holnap késõ este pedig ismétlik.
Hallhatunk a vegyszerezett és vegyszerezetlen élelmiszerekrõl, a tartósítás bio módjairól, a  tervekrõl és eredményekrõl, és arról is, milyen érdekcsoportok akadályozhatnak egy, a tiszta élelmiszerekkel foglalkozó kutatót.


A mûsor rövid leírását a Kossuth rádió honlapjáról idézem, a beszélgetés megtalálható ITT:


"A portrésorozat ismert személyiségeket vagy a hallgatók elõtt eddig még ismeretlen embereket mutat be.Duschanek Valéria biokémikus
Dr. Duschanek Valéria élelmiszertechnológus-mikrobiológus, biokémikus, agrármérnök, az iszkaszentgyörgyi kísérleti fejlesztõ laboratórium megalapítója és vezetõje magányos kutató. Több évtizedes kísérleti munkájában mindig egy cél vezérelte: megtudni, mitõl mondható egészségesnek egy élelmiszer, és milyen eljárással maradhat is az, ha tartósítjuk. Nem kevesebbet állít, mint azt, hogy ma hazánkban többnyire "enzimatikusan halott" élelmiszereket eszünk, pedig ha ez nem így lenne, sokkal kevésbé lennénk kitéve a betegségeknek. A 2008-ban Gábor Dénes- díjjal kitüntetett élelmiszerkémia doktor 39 szabadalom tulajdonosa, a WABT-UNESCO Közép-Európai Szekciója Táplálkozás és Egészség munkabizottságának vezetõje.
Riporter: Benkõ Andrea
Szerkesztõ: Perjés Klára
(Ismétlés: csütörtök,
23.04 óra)"

Folytats a blogon ... makospatko.blogspot.com/2010/12/ajanl...

sponsored links

Keres?s