a szüleimtõl szendvicssütõt kaptam karácsonyra

2008-01-08

sponsored links

Tessék, tessék, már ilyen öreg vagyok, hogy szendvicssütõt kell kapjak karácsonyra a saját édes szüleimtõl. Legközelebb kávéfõzõ lesz (a nagynénémtõl kávésszettet kaptam egy kiló kávéval), konyhai mérleg, járóka, vászonpelenkák, sétabot és járókeret. Hurrá.

 

Mindazonáltal hasznos kis találmány az ilyesmi.
Rögtön fel is avattam néhány melegszendvics variációval.

 

Mivel küldtek velem haza egy rakat majonézes salátát, gondoltam megkönnyítem az elfogyasztási módjukat, ugyanis magukban igencsak geljek tudnak lenni.
Szóval a metódus a következõ:
fogj négy szelet kenyeret, kettõt vajazz meg (vagy ne), majd rakj rá egy-két teáskanál tetszõleges ízû salátát. Tedd õket a szendvicssütõbe, tedd rá a másik két nem-megrakott kenyérszeletet, és hajtsd rá a szendvicssütõt.
(Az enyémmel küzdeni kellett kicsit, mert nem ilyen vastag szelet kenyerekre méretezték, de gyanítom, hogy egyáltalán nem is használatra, csak nézegetésre készült, mert középen van benne egy elválasztó vonal, ami által négy háromszög alakú melegszendvics lesz a végeredménye a bûvészkedésnek, de kérem szépen! Valaki látott már háromszög alakú kenyeret?)
Amikor elkészül (amit kaptam, az kattan halkan picit, és van rajta egy lámpa is, ami jelzi, hogy talán már minden átsült, de nagyjából másfél-két perc alatt megsül nem-kattanósban is. gondolom), akkor hajtsd fel, piszkáld ki a kész szendvicseket valamilyen olyan tárggyal, ami nem karcolja össze a szendvicssütõ teflonbevonatát, és néhány másodperces hûlés után már lehet is enni.
(Egyébiránt diós sajtsalátával iszonyatosan kitûnõ, de a kukorica- és a halas brokkolisalátás szendvicsek is fogyaszthatóra sikerültek.)

 

Második fejezet: szendvics "maradékokból"
Átkutattam kicsit a hûtõt. Arra jutottam, hogy volt benne egy kis üveg pesto, ami ahhoz képest, hogy mennyire szeretem, már nagyon-nagyon régen benne volt, és egy kis darabka finom francia sajt, amit legalább két hónapja birtokoltam. Tehát. Kenyér, vajazás, egy-másfél teáskanálnyi pesto, két-három vékony szelet sajt.
Mmmmmm... ennyei... volt.
Meg még egy kis karikára vágott csemegeuborka...


Folytats a blogon ... klopf.freeblog.hu/archives/2008/01/08...

sponsored links

Keres?s