A szingliknek is jár a harcsa csuszával

2010-10-20

sponsored links

A tizenöt-húsz fõre, bográcsban készült harcsapaprikással persze nem veszi fel a versenyt, de nem is ez a célja. Ez egy egyszerû, finom, szálkamentes paprikás harcsa, ami akár egy-két adagban is elkészíthetõ.

 
 
Személyenként számoljunk húsz-harminc deka filézett afrikai harcsát. Én olyat szoktam venni, amit nem nyúznak meg, csak a hal gerince mentén vágják le. Otthon egy pillanat alatt meg lehet szabadítani a bõrétõl, ha a filét a bõrös felével egy deszkára helyezzük, a farkát egyik kezünkkel lefogjuk, majd egy közepesen éles késsel a vastagabb rész felé haladva, egy-két határozott mozdulattal hosszú, lapos vágást ejtünk, inkább csak toljuk elõre a kést. Ha túl éles a szerszám, akkor könnyen elvágja a hal bõrét, és akkor vacakolhatunk, ha viszont életlen, akkor meg csak maszatolás lesz a vége.
 
Két személyre:
 
? 40 dkg filézett, felkockázott afrikai harcsa
1 fej vöröshagyma (100 gramm), apróra vágva
1 teáskanál zsír
1 teáskanál fûszerpaprika
1 teáskanál sûrített paradicsom
só, bors
 
8 lap lasagne tészta, négyzetesre törve
túró, tejföl, kapor
 
 
Az elõkészített, felkockázott harcsát sózzuk be. A hagymát egy serpenyõben a kevés zsíron finoman dinszteljük meg, amikor megpuhult, öntsük fel két deci vízzel, forraljuk át még egyszer, majd turmixoljuk le. Fehér, tejszerû masszát kapunk. Ezt tegyük vissza a serpenyõbe, adjuk hozzá paprikát és a paradicsomot. Ekkor mehet bele a harcsa, amit lassú tûzön fõzzünk negyed óráig, húsz percig. Ha kevésnek találjuk a levét, akkor egy kis vízzel pótoljuk.
 
Közben fõzzük ki a tésztát. Azért készítjük összetördelt lasagne lapokból, mert így rusztikus, lebbencsszerû köretet kapunk, ami a durumliszt miatt kellõ tartással is bír. Hat-nyolc perc elég neki, de fajtától is függ, inkább kóstolgassuk. Közben keverjünk össze egy-két evõkanál túrót és tejfölt egy-egy arányban, tegyünk hozzá frissen metélt kaprot ízlés szerint, és ezt keverjük hozzá az elkészült tésztához.
Ha a harcsa megfõtt, még egyszer ellenõrizzük a sót és a borsot, majd egy kis kaporral díszítve, egy jó pohár vörösborral tálaljuk.
 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... timoandjulien.blog.hu/2010/10/20/a_sz...

sponsored links

Keres?s