A család új kedvence: Rakott vinete (padlizsán)

2010-07-15

sponsored links

A napokban többször is készítettem ezt a fajta eledelt, mivel a családomnak nagyon tetszett. Barátaim is érdeklõdõ pillantásokkal néztek, hogy mit is készítek?! Nagymamám tippelni próbált, hogy mik lehetnek benne :)) ki hogy érte, de mindeki valami pozítív jellegû hozzászólással látta el!

Hozzávalók:

  • 15 dkg vaj
  • 3 evõkanál liszt
  • 2-3 dl tej
  • 3-4 nagyobb padlizsán
  • 25 dkg paradicsom
  • 3-4 paprika
  • 1 hagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 kötés petrezselyem 
  • bors
  • oliva olaj
  • zöldfûszerek
  • 25-30 dkg reszelt trapista sajt
  • pirított hámozott napraforgómag (én Mogyit használók)
A vajat megolvasztjuk, levesszük a tûzrõl , hozzáadjuk a lisztet és aranysárgára piritjuk majd apránként, folyamatos kevergetés mellett a tejet is ráöntjük. Ez lesz a Bechamel mártás amit én jól megfûszereztem, így nem kellett részletkben csinálni. Szóval ezután nyugodtan megszórtam a zöldfûszerekkel meg a sóval :) Visszatettem a tûzre és folyamatosan kavargattam, amíg a a mártás besûrûsödött. Eredetileg karikákra kellene vágni az összes zöldséget. Hát én egyszer megpróbáltam, de nagyon idõigényes, úgyhogy változtattam. Megkockáztam mindent,  majd külön a padlizsánt és külön a paradicsomot elõprírítottam egy kicsit. Utána a hagymát, a fokhagymával és a petrezselyemmel megpirítottam, majd a zöldségpaprikát is hozzáadtam.
Kivajazunk egy jénai tálat és megszórjuk az összeõrölt tökmag egy részével. Rétegezve lerakjuk a zöldséget, Bechamelt, reszelt sajtot. A tetején csak padlizsán, sajt és a maradék tökmag.
Elõmelegített sütõben kb 30 percig sütjük.




Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Fondantina/~3...

sponsored links

Keres?s