A beígért marhapörkölt

2010-07-09

sponsored links


Hát végre volt idõm egy finom marhapörit fõzni, kb. tavaly ilyenkor fõztem utoljára egy pörifözõ versenyen. Sajnos ott nem nyertem, olyan pöri lett az elsõ, amelyben oregánó, meg egy csomó olaszos fûszer is volt...
Én marha pöriben maradi vagyok, semmi extra fûszer vagy kisérletezés. A családi jól bevállt receptet fogom én is továbbörökíteni...



  Hozzávalók 2 személyre:

- fejenként  40 dkg hús
-1 közepes fej hagyma
-2 kk õrölt pirospaprika
-só, bors, csipet kömény, minimális fokhagyma krém vagy 1 gerezd fokhagyma
-2 dl száraz vörösbor
-Piros Arany

-Erõs Pista
-4-5 db burgonya

A húsról lehetõleg minden faggyút, hártyát távolítsunk el, mert erõs mellékíze lesz. Kockázzuk fel a húst és a hagymát is. A hagymát kevés zsíron, vagy olajon pirítsuk meg. Adjuk hozzá a paprikát és a húst is. Kevergessük addig kis lángon, amig a hús kérget nem kap. Ekkor töltsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi a húst, fûszerezzük és csendesen forrva fõzzük kb. 2 órát. Nálunk családi hagyomány, hogy a burgonyát belefõzzük. Ez szerintem azért jó, mert nem veszi el az étel ízét, ha nem lesz elég sós a burgonya, stb.... A bort az utolsó pár percben tesszük hozzá, a lényeg, hogy kiforrjon az alkohol. Én úgy szeretem, ha jó sûrû a leve....



Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Krisztugi/~3/...

sponsored links

Keres?s