A Beszélgetõs Vörös

2007-12-17

sponsored links

Egy klasszikus, az Öreg kontinensen, a Rhône-völgyében honos összeállítás: Grenache-Syrah-Mourvedre.
Ez a palack bor azonban Új-Zéland mellõl, a hajdani fegyenc szigetrõl származik, nevét simán GSM-re rövidítették, és 1998-ban született. (Hû, de rég volt: AC/DC, kollégium, levágattam a hosszú hajam, balatoni nyár...).

Dekantálni lehetne:
1) Nem csak az üledék miatt - ez egészséges jelenség öreg vöröboroknál, hogy "szöttyös" az alja, attól van ez, hogy kiválik a színanyag, az antocianinok...nem tetézem, szóval ez természet anyánk ajándéka.
2) Ráadásul igen impozáns a gyertyaláng felett dekantáló sármos háziúr látványa.
3) Mindenképp levegõért kiált, akklimatizálódni szeretne a palack szelleme az eltelt majdnem 10 év után.

 

De mi beszélgetünk és szomjasabbak vagyunk mint szakmaiak.
Dugó kihúz, megszagol: gyönyörû, egészséges, natúr parafa ("Macika, mit variálsz már?!")Öblös padlóvázába töltjük (a máskor indokolatlanul nagy kelyhû poharat hívjuk így), de egy ilyen 9 éves "állat" padlóvázát kíván.
Lomhán mozdul, nehéz folyású, elegáns anyag, mély rubin árnyalattal ("Hú, de gyönyörû színe van... tegnap láttam egy ilyen felsõt..."), telt, érett bogyós gyümölcsök illatával, az említett dzsinn lassan nyújtózik ki.
De mi beszélgetünk (néha megváltjuk a világot, néha szóba kerül az a bizonyos felsõ/parfüm/smink/egyéb ilyen nõi maszlag) és rengeteg az idõnk.


Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... koborlo.blog.hu/2007/12/17/a_beszelge...

sponsored links

Keres?s