x 4 Tokaji Furmint - utolsó négyes - GasztroBlogok.hu

4 x 4 Tokaji Furmint - utolsó négyes

2007-12-14

sponsored links

Elérkezett az utolsó négy furmint bontásának ideje is. Persze úgy intéztem, hogy a végére maradjon a feszültség. Legyen komoly esélyes a csoportban, nem is egy. Akik egycsapásra átrendezhetik az eddigi élmezõnyt, ahogy azt a hollywoodi forgatókönyvírók elképzelik. Ehhez nagy neveket kellett megszerezni, de megérte. A sztárok tették a dolgukat, ráadásul idekerült a legjobb mellékszereplõnek járó díj is.

Demeter Zoltán mindkét 2005-ös furmintját - a Kakast és a Verest is - kóstoltam már több alkalommal. Tavaly decemberben alaposabb ismeretséget kötöttünk a Veressel, és bizony arra jutottam: õ a majdnem tökéletes furmint. Ilyennek kell lennie. (Legalábbis, ha nekem tetszeni akar.) Csak azért majdnem, hogy még érdemes legyen tovább keresni, legyen miért felbontani a következõt. Aztán a Maligánban egy vakkóstolón ott volt mindkettõ, és nekem furcsamód jobban ízlett a Kakas. A bajnok és, aki legyõzte a bajnokot. Õket szántam a forduló sztárjainak. Ennek tudatában úgy gondoltam, mindegy, mi lesz a másik kettõ, úgyis statiszta szerepre lesznek kárhoztatva. Azonban mindketten meglepetést okoztak: a Royal az egész mezõny legváratlanabb kiugrása, a Hétszõlõ pedig bukása.

[...] Bõvebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... palack.blog.hu/2007/12/13/furmint_05_4

sponsored links

Keres?s