?Nyers? tavaszi tekercs

2010-11-13

sponsored links

Pár napja újból elkezdtem a 90 napos diétát. Utoljára az esküvõnk elõtt fogytam vele 5 kg-t. Legjobban az tetszik benne, hogy van szénhidrát nap, és rá vagyok kényszerítve a gyümölcsevésre minden egyes nap.
Ami viszont nem igazán jó, hogy tényleg oda kell figyelni, hogy mit mivel szabad enni. Általában pont azokat és úgy nem lehet, amit az átlagos hétköznapokon eszünk és nagyon szeretem.
Na, mindegy! Valamit valamiért! :)

Hát az tuti, hogy ez nem az igazi tavaszi tekercs, de a keményítõ napra tökéletes.


Hozzávalók:
rizslap, üvegtészta, 1 fej vöröshagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, káposzta (fehér és lila), sárgarépa, só, bors, szójaszósz

Elkészítés:
A felaprított hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a préselt fokhagymát, majd a felcsíkozott káposzta, sárgarépa keveréket (1 kis zacskó kész salátakeverék). Sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk szójaszósszal. Miután megpárolódtak, hozzáadjuk a forró vízben megpuhított üvegtésztát és összekeverjük.
Ezután már csak a vízben megpuhult rizslapokra kell töltenünk és feltekernünk. Ha így ?nyersen? nem szereti valaki, akkor ki is lehet sütni forró olajban. Õszintén szólva én jobban szeretem a sültet, de valahogy nem lett olyan finom ropogós, mint a kínai éttermekben. :( Ha valakinek van ötlete, hogy miként lesz fini ropogós, azt szívesen fogadom! :)


Folytats a blogon ... falatnyiorom.blogspot.com/2010/11/nye...

sponsored links

Keres?s