Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
gasztroblogok.hu
sponsored links
sült brokkoliEzt az ötletet, a múltkor láttam, az egyik kedvencemnél. Akkor meg is csináltam, és akkor is kicsit másképp, mint ma. Az alapja brokkolirózsák, 1 ek. szõlõmagolajon átsütve. Erre jön kicsit késõbb 5-6 szelet sovány füstölt sonkaszelet összekockázva. Majd a végén megkoronázza az egészet light ... |
Tovbb... |
Pácolt csülök2014. Elfekvõben volt ez a recept, gondoltam hátha tudok értelmesebb tányéros képet készíteni úgy összességében a csülök-köret kombinációról. Hát nem tudtam. Ismétlés pedig már volt. Kemencében sült ropogós bõrû pácolt csülök savanyú káposztán párolt gõzgombóccal, rozmaringos ... |
Tovbb... |
Zöldséges tésztaHozzávalók - bármilyen zöldségekbõl készülhet (kerülhet bele zöldbab, borsó, kóstoltam már egy kis édesköménnyel, sütõtökkel is...), nálam most ezek kerültek bele: 1 kisebb cukkíni ... |
Tovbb... |
Céklás-narancsos brownieCékla sütiben? És igen, ilyen szaftos finomságot még nem nagyon ettem. Elkészepsztõen jó íze van, és így tudunk egy jó adag zöldséget a gyerekek pocakjába csempészni :) ... |
Tovbb... |
Rumos-narancsos-túrós muffin mazsolávalVasárnap reggel kicsit tovább aludtunk, mint egyébként, és amikor felébredtem, bevillant, hogy azt ígértem Anyának, hogy sütök valamit ebéd utáni desszertnek. Mivel azonban tényleg késõbb ébredtünk, hirtelen nem jutott más az eszembe, csak a muffin - az úgy is hamar megvan. ... |
Tovbb... |
Sült pálpusztai sajt, salátával, mézzel és dióval |
Tovbb... |
Gazdag "tarjaomlett"Igazi kényeztetõ, laktató egytálétel - egy tepsiben sütve össze húst, zöldségeket, sült krumplit, tojást... Aki esetleg ódzkodik a sült krumplitól, cserélje le sült zellerre! Nemrég próbáltam ki, milyen ez a számomra nem túl barátságos zöldség sütve - a végeredménytõl odáig ... |
Tovbb... |
Krémes polenta pirított balzsamecetes kelbimbóvalPár hónapja kért fel a Wannabe Chef egyik szerzõje, Orsi, hogy legyek vendég a blogjukon, amikor õ éppen babázni fog második kisfiával. Orsi kisfia ebben a hónapban született, így most kevesebb ideje marad a blogra. Természetesen elvállaltam, mert engem is sokan kisegítettek, amikor a szoptatás, pelenkacsere, büfiztetés ... |
Tovbb... |
Rumos-diós csokigolyóbis |
Tovbb... |
Bécsi szelet vagy rántott hús bécsi módraHonnan is ered a bécsi szelet, amely vitathatatlanul az osztrák konyha szimbóluma????? Állítólag úgy került Ausztriába, hogy a XIX. század közepén Itáliában háborúskodó Joseph Radetzky marsall Milánó megszállása közben észrevette, hogy arrafelé zsemlemorzsával borított hússzeleteket sütnek ki. S ha már ... |
Tovbb... |
Rántott sajtA rántott sajt készítése bár elég egyszerûnek tûnik, okozhat gondot is, ha a sajt hamar megolvad és kifolyik a panírból. Ha betartunk pár szabályt, ez soha nem fog megtörténni. Hozzávalók: kemény sajt, tej, liszt, tojás, zsemlemorzsa ... |
Tovbb... |
Tavaszi töltött palacsintaHozzávalók a palacsintához (kb. 20 darabhoz): 25 dkg liszt, 2 tojás, 2 evõkanál olaj, 3 dl tej, 2 dl ásványvíz, csipet só, 1-2 evõkanál olaj a palacsintasütõ kenéséhez. a töltelékhez: 20 dkg füstölt sonka, 10 dkg reszelt sajt, 1 piros ... |
Tovbb... |
CsokiszalámiCsokoládészalámi A gasztroblogger találkozóra vittem ezt a finomságot, nálunk nagy kedvenc, bár most lányom lázad, mert tettem bele mazsolát is. :) Olyan kis lökött, külön jó benne néhol egy kis édes gyümölcsíz. Valamint, bár régi recept, most sikerült ... |
Tovbb... |
Kéksajtos-medvehagymás pogácsaEgy pogácsa azoknak, akik nem mernek vagy nem szeretnek tésztát gyúrni és keleszteni, illetve ha számít a gyorsaság. A tészta hozzávalóit csak gyorsan össze kell keverni, nem is szabad túlgyúrni és már lehet is nyújtani és mehet a sütõbe. A kéksajttal nem vagyok nagy barátságban, mégis, amikor megláttam ... |
Tovbb... |
Ropogós lepénykenyér metélõhagymávalSzinte észrevétlenül beleilleszthetõ a fõzés folyamatába a lepénykészítés. Gyors, nem igényel kelesztést, csak némi pihentetést. Rendszeres gyakorlás után már szinte percek alatt elkészülnek. A keleti konyhák sajátos jellegzetessége a frissen sült lepénykenyér. Ezek laposak eltérõen a nálunk megszokott élesztõs ... |
Tovbb... |
Sajtos holdacska aprósütemény |
Tovbb... |
Zöldséges sült rizs hajószakács módraEz megint olyan étel, amit nagyon szeretek. Nem biztos, hogy azt kapod, amire asszociálsz, mert nincs sok köze a thai (ázsiai) sült rizshez, illetve azt még nem ettem, nem néztem utána, ez olyan, ahogyan hajószakácsoktól tanultam. A lényeg az, hogy kedvedre való zöldségeket megpirítasz. Akár wokban, akár ... |
Tovbb... |
Trópusi reggeliAz ananászt Kolombusz második útján, 1493-ban látta meg Guadeloupe szigetén (igen, oda nagyon szeretnék elmenni!), és hozta magával Európába, ahol az óriás fenyõtobozra hasonlító gyümölcs (a pineapple angol szó is erre utal) csodálatot keltett. Nehéz szállíthatósága azonban ritka és drága kinccsé ... |
Tovbb... |
Háromrizs risotto gombávalBarna, vörös és vadrizs risotto barna csiperke gombával ... |
Tovbb... |
Káposztalé levesA káposztalé leves ugyancsak a korhelylevesek közé tartózik, de nem használunk hozzá savanyított káposztát csak ennek a levét. Az alábbi leves füstölt hússal készült, de lehet friss hússal vagy akár húsgombóccal ... |
Tovbb... |
Sós lében pácolt egyben sült csülökMit mondjak, mostanában elég sok csülök került az asztalunkra. Talán tudat alatt ki akarjuk használni az utolsó téli napokat, amikor még tényleg jól esik ilyesmit enni. Férjem is, én is többször nézegettük már a sós lében pácolós módszert, aztán most jutottunk idáig. Meglepõ, a végeredmény azonban nem ... |
Tovbb... |
Mennyei keksztekercs Blogkóstoló 15.fordulójára!Ennek a fordulónak háziasszonya Süni akitõl Bonnie blogját kaptam páromnak. Számomra eddig ismeretlen volt ez a blog ahol nagyon sok édesség megtalálható többek között amit választottam számomra is kedvenc! Kicsit változtattam a hozzávalókon! Hozzávalók: kekszes részhez: ... |
Tovbb... |
Fehér kenyér fiatal vadkovásszalZsófi, az én kedves vadélesztõm új családtagnak számít nálunk, de máris belopta magát a szívembe. Már 2. alkalommal bizonyította, hogy nagyon is tud tésztát emelni. Öröm volt nézni, ahogy kitartó munkájának hála, a tálban magasodott a kenyértészta, boldogságom pedig még nagyobb volt, amikor kiderült, hogy ... |
Tovbb... |
Ügyes 3.Ismét egy egyszerû példa arra, hogy elég csak ügyesen összeválogatni az alapanyagokat és gusztusosan összerakni, tálalni. ... és még mennyi ilyen ötlet jut eszembe ahogy végig nézek az üzletek polcain :) ... |
Tovbb... |
Francia reggeli "tökéletes" rántottávalA franciák szinte mindenbe tesznek vajat vagy tejszínt/créme fraiche-t, lehet, hogy ezért imádom annyira a francia konyhát. Sok átfogó szakácskönyv egyik alap fogása a tökéletes rántotta. Más, mint amit a hagyományos magyar konyhában megszoktunk, lehet, hogy éppen ezért érdemes kipróbálni. Semmi extra, csak ... |
Tovbb... |
A "tökéletes" Bolognai LasagneAzért csak idézõjelben tökéletes, mert még csak 20 éve készítem és javítgatok rajta. Remélem, újabb húsz év elteltével idézõjel nélkül posztolhatom újra. :) A legfontosabb összetevõ maga a híres ragu. Heston Blumenthal "tökéletesítette" ezt is, de a lényegi összetevõkön õ sem változtatott. Én azonban nem akarom ... |
Tovbb... |
Tavaszi csirketekercs |
Tovbb... |
Meggyes-zabkásás pohárkrémAktuális kedvenc pohárkrémem, nagyon szeretem - és szerencsére nemcsak én. :) A receptet édesanyámtól kaptam, õ egyébként diabetikusan eltett meggybefõttel és édesítõvel készíti, így diétázók, cukorbetegek is nyugodtan fogyaszthatják. Könnyen és gyorsan elkészíthetõ, talán langyosan a legfinomabb, de lehûtve is nagyon ... |
Tovbb... |
Házi sonkás háromhagymás pizzaEz pizza már korábban készült, de még csak most kerül fel a blogra. Igazi vastag tésztás változat. Anyukámék disznót vágtak, és kaptunk kóstolóba egy kis füstölt házi sonkát. Egy kevéske megmaradt, így jött az ötlet, legyen belõle pizza feltét. Akár húsvét utáni maradék sonka felhasználására ... |
Tovbb... |
GYÜMÖLCSÖS MUFFINMég volt itthon cseresznye befõtt. Finom, cukor nélküli, anyukám által készítve. :) Vasárnapi nasinak pont megfelelõ volt a cseresznye, így ezekbe a finom, könnyed muffinokba töltve. Vizes piskóta alapot használtam fel a tésztának és meglepõen kevés hozzávaló szükségeltetik hozzá - csak ... |
Tovbb... |
Fokhagymás, magvas padlizsánkrémA padlizsánkrém, azt hiszem az egyetlen olyan étel amit bármikor hajlandó vagyok megenni, mindig kívánom, napszaktól és évszaktól függetlenül. Nagy kedvencem hagyományos formában is, de így fokhagymásan, pirított magokkal is nagyon jó! Fokhagymás, magvas padlizsánkrém ... |
Tovbb... |
Libazsíros kifliA következõ receptet Z vadászta már néhány hete. Rendszeresen unszolt, hogy készítsem már el, de libazsír nem volt itthon. Hiba volt eddig várni! Pénteken a piacon végre vettem libahájat - úgyhogy ripsz-ropsz el is készült a libazsír. ... |
Tovbb... |
Házi Mogyoróvajas Túró Rudi (túrókrém)Ismeritek a mogyoróvajas Túró Rudit? Én imádom! De már nagyon rég ettem. Ma reggel viszont eszembe jutott, hogy mi lenne, ha magam készítenék valami hasonlót. És hipp-hopp, így lett a Mogyoróvajas túrókrém! ... |
Tovbb... |
Barackkrémcsók - egy gyermekkori kedvencNagymamám rengetegszer készítette ezt az apósüteményt, nem kizárólag ünnepekre hanem csak úgy, a hétköznapokra is. Megvallom, hogy én frissen szerettem a legjobban, amikor még roppanós volt a linzerlap és nyúlós, puha a krém. Igazából meg kellene várni, hogy megszilárduljon benne a tojáshab töltelék és így sokáig ... |
Tovbb... |
Vadkovász - az élesztõmentes tésztaemelõ anyagNem mostanában volt, amikor megígértem Fahéj barátnõmnek, hogy én is sütök kovászos kenyeret. Õ ódákat zengett róla, és olyan szép szavakkal mesélt az így készülõ kenyereirõl és péksüteményeirõl, hogy öröm volt olvasni a sorait. Aztán beújított a vadkovásszal, én meg csak ámultam és bámultam, és újfent megígértem ... |
Tovbb... |
Spenótos sárgaborsókrémKét dolog által jött létre ez a pástétom. Egyrészt fõzõkörre szerettem volna vinni valamit, ami nem szimpla kenyér, hanem van rajta egy kis pástétom is - úgymond záró party-falat -ként kínálni a jelenlevõ vendégek számára. Másrészt volt otthon némi fõtt sárgaborsó, amit már nem kívántunk megenni, illetve más ételhez ... |
Tovbb... |