Trópusi reggeli

2014-02-27

sponsored links

hawaii

Az ananászt Kolombusz második útján, 1493-ban látta meg Guadeloupe szigetén (igen, oda nagyon szeretnék elmenni!), és hozta magával Európába, ahol az óriás fenyõtobozra hasonlító gyümölcs (a pineapple angol szó is erre utal) csodálatot keltett. Nehéz szállíthatósága azonban ritka és drága kinccsé tette, ezért vált a jólét, a gazdagság, a fényûzés szimbólumává, egyszersmind a vendéglátás és a vendégszeretet jelképévé. Napjainkra Thaiföld és Fülöp-szigetek vált az ananásztermelés központjává, de jelentõs India, Kína és némely afrikai ország, pl. Elelfántcsontpart és Kenya. Hazánkban a 19. századra terjedt el, mégpedig az Esterházy család kismartoni kastélyának üvegházában nevelték az ananászokat. Az 1800-as években már 400 db ananászt is szüreteltek.

Szép ananászhoz és mangóhoz jutottunk, egy kis növényi tejben megfõtt kölessel valami fenséges hawaii reggelit varázsoltam.

A recept:

Hozzávalók:

  • 15 dkg köles
  • 1,5 dl növényi tej ...

Folytats a blogon ... vegalife.blog.hu/2014/02/27/tropusi_r...

sponsored links

Keres?s