Fehér kenyér fiatal vadkovásszal

2014-02-26

sponsored links


Zsófi, az én kedves vadélesztõm új családtagnak számít nálunk, de máris belopta magát a szívembe. Már 2. alkalommal bizonyította, hogy nagyon is tud tésztát emelni. Öröm volt nézni, ahogy kitartó munkájának hála, a tálban magasodott a kenyértészta, boldogságom pedig még nagyobb volt, amikor kiderült, hogy még ehetõ, sõt finom is lett a kész kenyér.
Elsõ alkalommal, amikor vadkovásszal készült kenyeret sütöttem, igencsak elcsodálkoztam rajta, hogy nem kellett kidobni, ui. ennek elég nagy volt az esélye. Biztos annyira akartam, hogy jó legyen, hogy õ ezt megérezte és jól viselkedett. A fotókon egyébként az elsõ kenyeremet lehet látni. Persze most még van egy kis gondom a formázással, de idõvel Zsófi is biztosan megerõsödik, kicsit több lisztet is keverhetek hozzá, és akkor talán megszelídül a tészta.
Nagyon érdekes volt egyébként megtapasztalni a vadélesztõs kenyér állagát, tapintását és ízét. Nekem nagyon tetszik, hogy olyan lyukacsos, kissé nedves tapintású, rugalmas, de mégis puha a tésztája. A savanykássága is kellemes, pont, mint a német nyelvû területek kenyerei - én legalábbis ott ettem ehhez hasonló ízûeket. Különösen ...

Folytats a blogon ... suniskanal.blogspot.com/2014/02/feher...

sponsored links

Keres?s