Új év, új technika

2014-12-20

sponsored links


Nem, nem újév, hanem karácsony! A szokásos mézeskalács-sütési akció elõtt láttam egy fõzõs mûsort, ahol Lorraine Pascal ezzel a technikával készített "üveget" a sütemény közepébe.
Nem annyira egyszerû ám hagyományos, színes, töltetlen cukorkát vásárolni manapság, kell egy kicsit talpalni hozzá! Aztán csak össze kell törni morzsalékosra, majd a kiszaggatott mézeskalács közepébe szórni. A sütõben megolvad, hûléskor pedig visszaszilárdul. Akárcsak az üveg.

A sütõ üvegablakán bekukucskálva úgy ítéltem meg, hogy nem elég színes az eredmény, valahogy fakultak a cukrok, ezért gyorsan elõkaptam az ételfestékkészletemet és hústû segítségével cseppentettem egy kis életet az olvadó cukorra. A második tepsitõl már az aprított cukorra cseppentettem, hogy ne kelljen nyitogatni a sütõ ajtaját. Nagyon ...

Folytats a blogon ... sajatleveben.blogspot.com/2014/12/uj-...

sponsored links

Keres?s