Édes, kókuszos pogácsa
sponsored links
Az angol scones egy újabb, kókuszos változata, teához, kávéhoz kitûnõ :)
Hozzávalók: 20 dkg liszt, 5 dkg kókuszreszelék, 1, 5 teáskanál sütõpor, 5 evõkanál barna cukor, 1 tojás, 15 dkg margarin, 1 ? 1, 3 dl tej, pici só. A megkenéshez: 1 tojás. A tálaláshoz savanykás gyümölcsdzsem és vaj.
Hozzávalók: 20 dkg liszt, 5 dkg kókuszreszelék, 1, 5 teáskanál sütõpor, 5 evõkanál barna cukor, 1 tojás, 15 dkg margarin, 1 ? 1, 3 dl tej, pici só. A megkenéshez: 1 tojás. A tálaláshoz savanykás gyümölcsdzsem és vaj.
Elkészítése: A lisztet elkeverjük a cukorral és a sütõporral, majd elmorzsoljuk a vajjal. Ezután hozzáadjuk a tojást és fokozatosan a tejet, könnyû tésztává gyúrjuk. A tésztát lisztezett munkalapon kb 2 cm vastagra nyújtjuk, kerek tésztaszaggatóval kiszaggatjuk, sütõpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A megmaradt tojást felverjük, megkenjük vele a pogácsákat. Elõmelegített sütõben, közepes hõfokon rózsaszínre sütjük.
Vajjal, savanykás dzsemmel megkenve tálaljuk.
Vajjal, savanykás dzsemmel megkenve tálaljuk.