Újévi séta a Forest-ben

2013-01-03

sponsored links



Újév napján sétára indultunk a Forest-ban, pontosabban a Place Saint-Denis-re. A Forest Brüsszel egyik dél-nyugati kerülete, bizonyos részei elegánsnak számítanak, más részei a bevándorlók nagy száma miatt nem A Place Saint Denis az utóbbiba tartozik. Dacára annak, hogy január 1-ét írtunk, szinte minden nyitva volt. Lehetett hajat vágatni, ebédelni, vásárolni- akár bútort is a környezõ boltokban. Az egyik arab üzletben ismerõs arcra lettem figyelmes. Hegyekben állva. Akármi legyek, ha ez nem Stahl Judit! És igen õ volt az. Úgy látszik, tényleg világhírû lett, ha Belgiumban is az õ nevével hirdetik a Tefal termékeket ...

Továbbhaladva érdekes táblát találtunk:

Akár utcatábla is lehetne, mert azok is pontosan így néznek ki. De ez franciául és flamandul figyelmezetet arra, hogy tilos etetni a galambokat. Mindezt megerõsítve a Forest címerével a belga és az EU zászlóval. Rend a lelke mindennek.

Ez pedig az forest-i apátság, amit a Benedek-rendi szerzetesek 1105-ben alapítottak.Nagyon szép, de kissé elhanyagolt állapotban van. Hetente egyszer belül is meg lehet nézni, idegenvezetõvel, ingyenesen.

Hazafelé elhaladtunk a forest-i kisvasút mellett, ami ilyenkor nem üzemel, de kedvcsinálónak ...

Folytats a blogon ... miujsagbrusszelben.blogspot.com/2013/...

sponsored links

Keres?s