Újévi lencseleves - talán az eddigi legfinomabb

2012-01-02

sponsored links


A világ attól fejlõdik, hogy felfedezünk újdonságokat, illetve újragondolunk hagyományos dolgokat, persze, ha attól valami jobb vagy több lesz.

Én a mértéktartó, óvatos duhaj, de igen lelkes újdonság vágyó vagyok, nem dobok sutba azonnal jól bevált és megszokott eljárásokat, csak mert divatosakká válnak. Viszont szívesen változtatok, ha értelmet és értéket találok benne. Úgy hiszem szélsõségmentes, és elemzõ alkat vagyok.
Számtalan fõzeléket és levest fõzök lisztmentesen, sõt még tócsnit is sütöttem már így. Szívesen kihagyom a lisztet és a rántást, amibõl lehet. 
Bizonyos ételekben kizárólag sûrítési célt szolgál, nagy mennyiségben pedig kifejezetten rosszat tesz nem csak az étel állagának, hanem az ízeknek is. Én nem találok különbséget a keményítõvel való sûrítésnél sem, sõt, ha szükséges, akkor inkább maradok a rántásnál vagy a lisztes habarásnál kis mennyiségben. 

Azonban van néhány olyan étel, melyet nem tudok elképzelni anélkül, hogy rántással készítsem el. Így van összhangban az íz, a az étel milyensége, minõsége.
Haha, például a köményes fokhagymás rántott leves az egyik ilyen, a bablevesek egy része, és a töltött ...

Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s