Újra itt!

2014-04-07

sponsored links

Rengeteg minden történt velem az elmúlt idõszak alatt, de remélem lassan minden visszatér a megszokott kerékvágásba. Körülbelül másfél éve költöztünk Angliába, amit azóta is nagyon szeretek, bár van néhány dolog, amit nehéz volt megszokni. Más kultúra, más ételek, más szokások.. sok érdekes és néha vicces szituáció:) 
Cotswoldban laktunk elõször, amit egyenesen imádtam. Az apró falukat, a cottage-okat az angol country stílust, a pub-okat egyszerûen nem lehet nem szeretni. Persze ezeknek a mesebeli kis faluknak is megvan az árnyoldala, ma már nem biztos hogy vágynék arra, hogy egy cottage-ban lakjunk.:)
Néhány hónapja Bristolba költöztünk, nagyon vágytunk már a nagyvárosi életre, hogy ne kelljen órákat utazgatni egy-egy bevásárlás miatt. Jelenleg így praktikusabb, de a vidéki életrõl azért még nem mondtam le.
Az utóbbi heteim azzal teltek, hogy a bevált kedvenceinket fõztem és persze vásárlással, mert csak a legfontosabb(kedvenc) konyhai eszközeimet hoztam el otthonról. Talán egyszer a végére érek és azt fogom mondani hogy már semmi nem hiányzik a konyhából:)
Most egy régebbi receptet hoztam nektek, tökéletes lehet hétvégére.

 



Kelbimbóval töltött csirkemell vele sült burgonyával

Tipikus vasárnapi ebéd nálunk a hús körettel kombináció, de még jobb, ha mindez egyszerre készül el.  Így született ez a recept! Nagyon ízletes étel, a csirkemell bacon szalonnával nagyon finom, ha kelbimbóval töltjük igazán különleges lesz.
 
Hozzávalók:
6 szelet csirkemell
6 szelet baconszalonna
20-25 dkg kelbimbó
1 -1,5 kg burgonya (kisebb szemû)
4 evõkanál olaj
1 dl víz
bors
majoranna
köménymag
 
Elkészítés: A kelbimbót enyhén sós, köménymagos vízben roppanósra párolom. A csirkemellet kissé kiklopfolom és mindkét oldalát sózom, borsozom, majorannával is fûszerezem. A kelbimbót lecsepegtetem, mindegyik hússzeletre teszek belõle és feltekerem, majd a bacon szalonnát is körbetekerem rajta és fogpiszkálóval összetûzöm a hústekercsek végeit. A burgonyát meghámozom, félbe vágom, sózom, borsozom kevés majorannával is megszórom és néhány evõkanál olajjal összeforgatom. A hústekercseket egy tepsi közepére sorakoztatom, a fûszeres burgonyát köré rendezem. A húsokat meglocsolom olajjal, kevés vizet öntök alá, alufóliával lefedem a tepsit és közepes hõfokon, kb. 30 percig sütöm. Ha a hús és a burgonya is megpuhult leveszem a fóliát, hozzáteszem a kimaradt kelbimbót, az egészet meglocsolgatom az alatta lévõ zsiradékkal és magas fokozaton kb. 10 percig még pirítom.

Folytats a blogon ... mezesotthon.blogspot.com/2014/04/ujra...

sponsored links

Keres?s