Újra felfedezve

2014-05-09

sponsored links

Nem tudom, miért van az, hogy ha az ember felfedez egyszer valamit, hogy az jó és praktikus, aztán egyszerûen megfeledkezik róla. Így vagyok a kenyérpótló (már amikor elfogyott a kenyér) reggelikkel is. Vagy vacsorákkal. Most éppen ír szódás kenyér sül a sütõben. 5 perc munkaráfordítás, 25 perc sütés és kész a teljes kiõrlésû kenyér. Szerintem amúgy a legnagyobb ellenségem a lustaság, ezért készítem ezeket ilyen reitkán. :)
A scone is egy ilyen dolog, mint a szódás kenyér. Anno, még a diétázás legelején fedeztem fel, ujjongtam a praktikusságán, aztán azóta nem is nagyon készítettem, egészen a múlt hétvégéig, amikor újra felfedeztem. :)
Újhagymával és cheddar sajttal készült, de bárhogy variálható. :)

Újhagymás scone


- 200 g tk tönkölyliszt
- 150 g fehér tönkölyliszt
- 50 g vaj
- 115 ml tej
- 70 ml joghurt
- 1 csokor újhagyma
- 100 g cheddar sajt
- 2 tk sütõpor
- 1 tk só
- cayenne-i bors ízlés szerint

A lisztet elkeverjük a sütõporral és a sóval, cayenne-i borssal, elmorzsoljuk a vajjal. A tejet elkeverjük a joghurttal, hozzáadjuk a felaprított újhagymát és tésztát gyúrunk belõle. Ha nagyon lágy, adhatunk még hozzá egy kis lisztet.
Az egész tésztagombócot sütõpapírral bélelt tepsire helyezzük, a tenyerünkkel kilapítgatjuk 2-3 cm vastagságúra és egy éles késsel 8 cikkre vágjuk. (Lehet gombócokat is formázni belõle és azokat kilapítani, de így sokkal gyorsabb.)
200 fokos sütõben 15 perc alatt megsütjük õket.

CH tartalom: 30 g CH / db
Kalóriatartalom: 254 kcal / db






Folytats a blogon ... flamcsi.blogspot.com/2014/05/ujra-fel...

sponsored links

Keres?s