Újkrumplis-kolbászos kelkáposztaleves

2014-08-05

sponsored links


Augusztus van, már csak újkrumplit lehet kapni, de ez a leves akkor készült amikor az idei évben - meg más években is - megjelent az újkrumpli, meg a friss kelkáposzta, ezért akkor még új ízélmény volt, de talán még most elkészítve is az lesz. 

Hozzávalók: 4-6 adag

50-60 dkg kelkáposzta, 2 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 0,5 dl olaj, 2 dkg liszt, só, bors, majoránna, tejföl, 25 dkg kolbász (lehet debreceni, de virsli vagy szárazkolbász is), kevés pirospaprika, fél csokor kapor vagy petrezselyem
Levesbetét: apró galuska, 1-2 tojás, liszt, só

A megpucolt zöldségeket karikára, a hagymákat apróra vágtam. Az olajban megdinszteltem a hagymát, fokhagymát és beletettem a zöldségeket, sóztam és együtt tovább pároltam. Amikor félpuha volt hozzátettem a megmosott és csíkokra vágott kelkáposztát  - ami elég hamar megfõ, és a kolbászkarikákat is, és felöntöttem 2,5-3 liter vízzel. Forrástól számítva fõztem puhulásig. Közben világos rántást készítettem, beletettem a pirospaprikát és berántottam vele a levest. Ízesítettem borssal, majoránnával, az apróra vágott kaporral.
Levesbetétként apró galuska került bele, amit nem fõzök a levesbe hanem külön forró vízbe szaggatok, leszûröm és kevés olajban összekeverem, és mindenki annyit vesz belõle amennyit akar.
Tálaláskor a tejfölt is külön adom, mert nem mindenki szereti a levesen.

Folytats a blogon ... liviakonyhasarka.blogspot.com/2014/08...

sponsored links

Keres?s