Összefoglaló VKF!65 Balatoni nyár

2014-08-14

sponsored links

Tegnap még ezer fokban izzadtunk, ma pedig egész nap zuhog az esõ, a hõmérséklet pedig még a 17 fokot sem éri el. Ez egy olyan igazi, magyar nyár - a Balatonnál. 

Úgy terveztem, hogy az összefoglalóval körbejárom a strandokat vagy településeket, esetleg az idõsíkok között vitorlázunk; azonban a beküldött receptek alapján - melyeket nagyon szépen köszönök - inkább egy egész napi étkezés bontakozik ki.
Kezdjünk neki, már hallom, hogy többeknek korog a gyomra:

Ági a Konyhán innen - kerten túlról megosztotta velünk egy kedves gyermekkori élményét. Ráadásul nem csak elmesélte, hanem meg is sütötte ezt a gyönyörû kiflit. Bónuszként pedig mesés fotókat kaptam a nagy vízrõl. 




Eszter  a Tûpárna és habverõ bloggerinájának ugyan nincsen sok emléke a Balatonról, de elkészítette a strandon majszolható cukkinis, sajtos puffancsot. Melyik gyermek ne lenne boldog, ha ilyen finomságot kapna a lubickolás után? 




Süni, a Süni Süti háziasszonya juhtúrós töltött lepényt készített. Mennyei finomság. Nem lennék meglepve, ha hamarosan jónéhány strandbüfé felvenné kínálatába! 




Konyhavirtuóz levendulás puszedlit csempészett az uzsonnás táskába, és ezt milyen jól tette. Gyors elkészítésénél már csak az eltüntetése megy hamarabb! A hamarosan kezdõdõ iskolai uzsonnacsomagolási-pánik finom megoldása lehet.



Zsiri az örök nyári klasszikust, a lángost turbózta fel, illetve töltötte meg sós juhsajttal. Micsoda finomság! Lassan nyithatjuk is a saját parti büfénket! A hideg, téli estéken néhány falat nyarat csempészhetünk ezzel a finomsággal a család asztalára.



A saját emlékem egy régesrégi nyarat idéz a Balatonról. Az alutálkákban rakott mindenféle kedvünk - és hûtõnk tartalma - szerint szabadon variálható. Télen szabadtûz hiányában a hagyományos sütõben is lekészíthetõ.



Nagyon szépen köszönöm Minden Kedves Résztvevõnek, hogy drága idejébõl áldozott egy keveset a VKF! 65 BALATONI NYÁR kiírására.

A stafétát pedig ezennel átadom Süninek, a Süni Süti háziasszonyának. 

Folytats a blogon ... muskatlibufe.blogspot.com/2014/08/oss...

sponsored links

Keres?s