ÖNTÖTT MÁKOS PITE

2014-04-13

sponsored links













Ha már volt a blogon Öntött túrós pite, akkor jöjjön most a mákos verzió is. Mákkal is nagyon finom, mondhatom... A diós változat még hátra van, egyszer úgy is ki szeretném majd próbálni. Arra ügyeljünk, hogy a mák friss legyen, mert ezzel úgy jártam, hogy az elsõ adag a kutyusoké lett, ugyanis a mák olyan avas volt, hogy ehetetlenné varázsolta az egész tepsi süteményt. Dupla munka lett és bosszúság... Szóval a mákra nagyon oda kell figyelni! Szeretem ezt az "öntött" verziót, mert elég kényelmes és hamar össze lehet állítani az egészet. Kimondottan finom, szaftos sütemény a délutáni teához vagy kávéhoz. És még a vendégek is nagyon szeretik...


Hozzávalók a tésztához: 6 tojás sárgája, 12 evõkanál cukor, 18 evõkanál olaj / kb. 120 gr. /, 18 evõkanál tej / kb. 120 gr. /, 12 evõkanál liszt / kb. 16 dkg. /, 1 kávéskanál sütõpor, csipet só.

 
 Mielõtt a tésztát kikevernénk, érdemes a tálat lemérni üresen, mert a masszát majd pontosan el kell feleznünk. A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgájákat fehéredésig keverjük a cukorral. Ezután hozzáadjuk az olajat, a tejet és elkeverjük. Ez után hozzáadjuk a sütõporral elkevert lisztet is. Alaposan, simára keverjük a masszát. Kivajazunk és liszttel meghintünk egy kb. 20X30 cm-es tepsit és a fele mennyiségû masszát belesimítjuk. 175 C-on, kb. 10 perc alatt elõsütjük benne a tésztát. Közben elkészítjük a tölteléket.


Töltelék: 25 dkg darált mák, 4 evõkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1/2 bio citrom reszelt héja, 1 dl tej. 


A hozzávalókat kikeverjük, majd az elõsült tészta tetejére kanalazzuk, elsimítjuk, hogy mindenhova jusson, majd ráöntjük a töltelék tetejére a másik fele tésztát. Vissza tesszük a sütõbe és készre sütjük a süteményt. Tûpróbával ellenõrizzük, hogy átsült-e rendesen. Rácsra téve kihûtjük, kockára felvágjuk, majd porcukorral meghintve tálaljuk a süteményt.
 
 
 
 




Folytats a blogon ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2014/...

sponsored links

Keres?s