Õszibarack sütemény

2014-02-16

sponsored links




Egy régi, jól ismert sütemény. A gyerekek találkoztak vele valahol újra, és addig rágták a fülemet, hogy most ez lett a vasárnapi desszert.
Finom egyébként és nagyon mutatós, gyerekzsúrokon biztos telitalálat, csak kicsit sok vele a macera, ezért ritkán szánom rá magam, hogy nekifogjak.

Hozzávalók
350 g liszt
150 g porcukor
1/2 csomag sütõpor
100 g vaj
100-120 ml tej

A töltelékhez
40-50 ml tej
3 evõkanál sárgabaracklekvár
1 kávéskanál rumaroma
1 teáskanál kakaópor
2-3 teáskanál porcukor

A díszítéshez
vérnarancs-aroma
zöld mandulaaroma
porcukor
mentalevél

A száraz hozzávalókat a vajjal elmorzsoljuk, majd annyi tejet adunk hozzá, hogy összeálljon a tészta.
Alaposan átgyúrjuk, és diónyi gombócokat formázunk belõle, amiket sütõpapírral bélelt tepsibe rakosgatunk.
180 fokos sütõben megsütjük õket. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert kemény lesz a tészta!
Ha kihûltek a sütigolyók, a lapos oldaluk felõl kikaparjuk a belsejüket.
Az így kapott morzsához adjuk a lekvárt, a rumaromát, a porcukrot, a kakaót és a tejet. Elkeverjük, és ha túl keménynek találjuk, még pluszban adunk hozzá tejet.
A masszát visszatöltjük a kivájt gombócokba és kettõt-kettõt összeragasztunk. Egyik oldalukat vérnarancs-, a másikat pedig mandulaaromába mártjuk, majd porcukorba forgatjuk õket.
Mentalevéllel díszítjük.

Folytats a blogon ... citromhab.blogspot.com/2014/02/osziba...

sponsored links

Keres?s