Õszibarack krémleves

2014-07-11

sponsored links


  • 500 gr õszibarack
  • 5-6 szegfûszeg
  • 0,5 kk fahéj
  • 2-3 ek barna nádcukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 2 csapott ek vaníliás pudingpor
  • 2,5 dl tejszín vagy tej
  • citromlé ízlés szerint (ez ne maradjon ki - fontos:))

A barackot hámozd meg, és vágd kockákra. Tedd egy lábasba, és öntsd fel annyi vízzel, hogy nagyjából egy ujjnyira ellepje. Mehet bele a cukor és a fûszerek (én a szegfûszeget teatojásban szoktam beletenni, hogy aztán ne kelljen halászgatni). Fõzd puhára, vedd ki a szegfûszeget és botmixerrel krémesítsd az egészet. Vedd le a tûzrõl. A tejben/tejszínben keverd csomómentesre a pudingport, és add a barackhoz. Mehet vissza a tûzre, rottyants rajta egyet, és már kész is. Jó alaposan hûtsd le, adj hozzá citromlevet (én picit kevesebb, mint fél citrom levét szoktam használni), keverd össze, és már kész is. Díszítésnek mehet menta vagy szeletelt barack:)

Folytats a blogon ... eveandapple.blogspot.com/2014/07/oszi...

sponsored links

Keres?s