Õszibarack fagyi

2014-08-08

sponsored links

Hétvégi szalonna sütésre vittünk magunkkal egy kis házi fagyit, aminek nagy sikere volt ugyanis elég gyorsan elfogyott.
Egy kis elõzményrõl...
Vihar készülõdött Makó felé, de én még nem tudtam. Kipakoltam az erkélyre, a legszebb menta és citromfû leveleket leszedtem a fotózáshoz, szalvéta, terítõ meg minden már készen állt. Kimentem a legutolsó pillanatban kikanalazni a fagyit, majd csak azt hallom, hogy a párom ordít. Nem értettem elõször mi történt...
Megkérdezte: Nem baj, hogy a vihar elvitte a berendezést? :) Neeee... A szép friss leveleim eltûntek és be kellett pakoljak, mert akkora szél lett, hogy a terítõt is elvitte volna. Megharagudtam! Nem igaz, errõl a finom fagyiról nem fog fotó készülni? Fél óra múlva, mintha mi sem történt volna. Lecsendesedett a szél és újra kipakoltam, igaz kevesebb levelekkel, de a végén mégiscsak sikerült. :)
A szalonna sütést jól sikerült, bár egy picit ránk ijesztett az esõ, mert elkezdett csöpögni, de ami a legjobban tetszett, a párom apukája akkor sem jött el a tûz mellõl, kitartóan sütötte a szalonnát és ette a finom zsíros kenyeret. Természetesen mi is késõbb visszavonultunk és jót beszélgettünk.
Ez a nyár már csak ilyen marad.







Õszibarack fagyi
Hozzávalók:
Fagyi alaphoz:
5 dl 20%-os tejszín
3 tojás sárgája
8 dkg cukor
1 tk. vanília kivonat

Õszibarack püréhez:
4 nagy õszibarack
1 ek. cukor
1 ek. citromlé

Továbbá:
30 dkg görög joghurt

Elkészítés:
A tojások sárgáját keverjük ki a cukorral és adjuk hozzá a vanília kivonatot. A tejszínt forraljuk fel, majd vegyük le teljesen a lángot. Merjünk ki belõle egy evõkanállal és adjuk a tojásos keverékhez, így nem lesz nagy a hõmérséklet változás, miután visszaöntjük a tejszínhez. Keverjük simára és öntsük az egészet vissza, majd addig keverjük, amíg be nem sûrûsödik. Vigyázzunk, hogy ne forraljuk újra fel. Kb. 80%-ig melegítsük. Miután kihûlt, tegyük hûtõbe egy éjszakára.
Az õszibarackot hámozzuk meg és vágjuk apró kockára. Fõzzük fel a cukorral és a citromlével, majd villával törjük át, de hagyjunk benne nagyobb darabokat.
Másnap a fagyi alapot verjük fel habverõvel vagy géppel, adjuk hozzá a joghurtot és tegyük fagyigépbe az utasításnak megfelelõen 30 percre. Egy nagyobb tálba, amit azután mélyhûtõbe tudunk tenni öntsük át, a tetejére kanalazzuk az õszibarackpürét és óvatosan keverjük össze. Pár óra tegyük fagyasztóba.
Isteni krémes marad!





Folytats a blogon ... koskacukor.blogspot.com/2014/08/oszib...

sponsored links

Keres?s