Óriás búrkifli

2014-02-16

sponsored links




Gabriellánál láttam meg valamikor, egy pár hete és eszembe jutott, hogy nekem is van leveles tésztám a hûtõben, 2 csomaggal is, bár az enyém élesztõs, de na és, dióm is, már jobban is érzem egy kicsit magam, hát akkor nosza, együnk egy kis sütit.
Ezt aztán nem egy mûvészet összedobni, kb.10-15 perc kellett és már sült is.
Langyosan a legjobb, vagy egy bögre hideg tejjel, vagy egy bögre forró csokival, mindegy melyikkel de valami mennyei, már aki szereti a diós sütit.
Én imádom.



2 csomag élesztõs leveles tészta, annyira konyhakész, hogy papírra volt felcsavarva, csak ki kellett tekerni, darabolni és tölteni, 8 db csík lett belõle, azaz 8 kifli
-annyira jó ez a tészta, hogy ezentúl direkt vadászni fogok rá
15 dk õrölt dió
2 tojás fehérje
cukor ízlés szerint

A 2 tojásfehérjét kemény habbá vertem, végefelé már a cukorral, majd fakanállal hozzákevertem óvatosan a diót.
A tésztát lefejtettem a papírról, téglalap alakú volt, a hosszanti oldalra merõlegesen 4 egyforma darabra vágtam, és a csíkok felém esõ végére halmoztam egyenként a dióhab 1/8-át, majd óvatosan feltekertem, vajazott tepsire tettem.
Amikor mindegyik a tepsin volt lekentem felvert tojással, majd ment a sütõbe, amit 180 fokra elõmelegítettem, légkeveréssel kb.20 percig sült.
Mivel a tészta élesztõs volt, kissé megnõttek, ezért nevezem óriás búrkiflinek.
Kivettem, alaposan meghintettem porcukorral és már ettük is.
Nagyon finom.






Folytats a blogon ... zsanuaria.blogspot.com/2014/02/orias-...

sponsored links

Keres?s