Ízfokozó ? mediterrán reggeli?
sponsored links
A reggeli a legfontosabb étkezés egy igazi napindító, egészséges és természetes. A Földközi-tengeri reggelik, különösen finomak, és ezzel bizton csábítjuk ki a családot az ágyból?
Egy mediterrán reggeli, legjobb minõségû termékekbõl áll, kávé, tea, friss gyümölcslevek, tojás, sajt, olívabogyó, finom palacsinta, felvágott, paradicsom, saláta, teljeskiörlésû kenyér, házi lekvárok és mindenféle gyümölcs. Élvezzük a reggeli idõt, egy csendes és napsütötte teraszon vagy egy hangulatos szobában?
Mediterrán reggeli
Hozzávalók:
Teljeskiörlésû lepénykenyér
Philadelphia light krémsajt
Gorgonzola kéksajt
Óvári light sajt
*Olívabogyó
Chorizo kolbász
Paradicsom
Prosciutto sonka
Elkészítés:
A különbözõ ízesítésû, teljeskiörlésû lepénykenyér elkészítést, az alábbi blog bejegyzésemnél olvashatod:
http://klarisszafalatozoja.cafeblog.hu/2014/08/19/lepenykenyerem-varazslata/
A lepénykenyereket kisütjük a reggelihez, és megkenjük krémsajttal és a további fenti hozzávalókkal tálaljuk.
Mediterrán reggeli elõnyei:
Növeli az energiát.
Segíti a jó hangulatot.
Megõrizhetjük a szívünk egészségét.
Egy földközi-tengeri reggeli segít, hogy kontrolálhatjuk az éhség érzetünket, mert ad egy teltségérzést.
Javítja a koncentrációt, memóriát.
*Az olívabogyó jótékony hatásai:
Sokan nem fogyasztanak olívabogyót feltehetõen azért, mert nem ismerik az egészségre gyakorolt jótékony hatásait. Az olívának rengeteg fajtája van. Az olívabogyó színe az érettséggel függ össze: fakózöld héja õsszel fokozatosan megváltozik, éréskor fényes barnára, kékes feketére vagy feketére színezõdik, és megpuhul.
Fogyasztás elõtt a termést 8-14 napig vízben áztatják, többszöri vízcserével a fanyar ízt adó csersavak eltávolítása céljából, utána pedig sós vízben tartósítják. Az olajbogyót ehetjük önmagában aperitifként ? például fokhagymával, citrommal, csípõs paprikával töltve ?, de ételeinkben való felhasználására is számtalan lehetõség áll rendelkezésünkre.
Az olívában található telítetlen zsírsavak gátolják a zsírok lerakódását, védik az érrendszert a meszesedéstõl, csökkentik a magas vérnyomást, és a trombózis megelõzésére is alkalmasak. Mindemellett az olívabogyó fogyasztása a fogyókúra során is hasznos lehet, ugyanis amellett, hogy értékes tápanyagokkal látja el testedet, energiát biztosít, fokozza az anyagcsere-mûködést, lényegesen javítja az emésztést, továbbá gyorsan eltelít, így nem fenyeget az a veszély, hogy többet eszel a kelleténél.
Forrás:
http://www.vitalzone.hu
Jó étvágyat és jó egészséget, és holnapra gyönyörû szép pihentetõ napot!
Klarissza
Egy mediterrán reggeli, legjobb minõségû termékekbõl áll, kávé, tea, friss gyümölcslevek, tojás, sajt, olívabogyó, finom palacsinta, felvágott, paradicsom, saláta, teljeskiörlésû kenyér, házi lekvárok és mindenféle gyümölcs. Élvezzük a reggeli idõt, egy csendes és napsütötte teraszon vagy egy hangulatos szobában?
Mediterrán reggeli
Hozzávalók:
Teljeskiörlésû lepénykenyér
Philadelphia light krémsajt
Gorgonzola kéksajt
Óvári light sajt
*Olívabogyó
Chorizo kolbász
Paradicsom
Prosciutto sonka
Elkészítés:
A különbözõ ízesítésû, teljeskiörlésû lepénykenyér elkészítést, az alábbi blog bejegyzésemnél olvashatod:
http://klarisszafalatozoja.cafeblog.hu/2014/08/19/lepenykenyerem-varazslata/
A lepénykenyereket kisütjük a reggelihez, és megkenjük krémsajttal és a további fenti hozzávalókkal tálaljuk.
Mediterrán reggeli elõnyei:
Növeli az energiát.
Segíti a jó hangulatot.
Megõrizhetjük a szívünk egészségét.
Egy földközi-tengeri reggeli segít, hogy kontrolálhatjuk az éhség érzetünket, mert ad egy teltségérzést.
Javítja a koncentrációt, memóriát.
*Az olívabogyó jótékony hatásai:
Sokan nem fogyasztanak olívabogyót feltehetõen azért, mert nem ismerik az egészségre gyakorolt jótékony hatásait. Az olívának rengeteg fajtája van. Az olívabogyó színe az érettséggel függ össze: fakózöld héja õsszel fokozatosan megváltozik, éréskor fényes barnára, kékes feketére vagy feketére színezõdik, és megpuhul.
Fogyasztás elõtt a termést 8-14 napig vízben áztatják, többszöri vízcserével a fanyar ízt adó csersavak eltávolítása céljából, utána pedig sós vízben tartósítják. Az olajbogyót ehetjük önmagában aperitifként ? például fokhagymával, citrommal, csípõs paprikával töltve ?, de ételeinkben való felhasználására is számtalan lehetõség áll rendelkezésünkre.
Az olívában található telítetlen zsírsavak gátolják a zsírok lerakódását, védik az érrendszert a meszesedéstõl, csökkentik a magas vérnyomást, és a trombózis megelõzésére is alkalmasak. Mindemellett az olívabogyó fogyasztása a fogyókúra során is hasznos lehet, ugyanis amellett, hogy értékes tápanyagokkal látja el testedet, energiát biztosít, fokozza az anyagcsere-mûködést, lényegesen javítja az emésztést, továbbá gyorsan eltelít, így nem fenyeget az a veszély, hogy többet eszel a kelleténél.
Forrás:
http://www.vitalzone.hu
Jó étvágyat és jó egészséget, és holnapra gyönyörû szép pihentetõ napot!
Klarissza