Ízfokozó ? mediterrán reggeli?

2014-08-19

sponsored links

A reggeli a legfontosabb étkezés egy igazi napindító, egészséges és természetes. A Földközi-tengeri reggelik, különösen finomak, és ezzel bizton csábítjuk ki a családot az ágyból? :)

Egy mediterrán reggeli, legjobb minõségû termékekbõl áll, kávé, tea, friss gyümölcslevek, tojás, sajt, olívabogyó, finom palacsinta, felvágott, paradicsom, saláta, teljeskiörlésû kenyér, házi lekvárok és mindenféle gyümölcs. Élvezzük a reggeli idõt, egy csendes és napsütötte teraszon vagy egy hangulatos szobában? :)

mediterrán reggeli - különbözõ ízesítésû lepénykenyérrel1Mediterrán reggeli

Hozzávalók:

Teljeskiörlésû lepénykenyér

Philadelphia light krémsajt

Gorgonzola kéksajt

Óvári light sajt

*Olívabogyó

Chorizo kolbász

Paradicsom

Prosciutto sonka

Elkészítés:

A különbözõ ízesítésû, teljeskiörlésû lepénykenyér elkészítést, az alábbi blog bejegyzésemnél olvashatod:

http://klarisszafalatozoja.cafeblog.hu/2014/08/19/lepenykenyerem-varazslata/

mediterrán reggeli - különbözõ ízesítésû lepénykenyérrel9

A lepénykenyereket kisütjük a reggelihez, és megkenjük krémsajttal és a további fenti hozzávalókkal tálaljuk.

Mediterrán reggeli elõnyei:




Növeli az energiát.
Segíti a jó hangulatot.
Megõrizhetjük a szívünk egészségét.
Egy földközi-tengeri reggeli segít, hogy kontrolálhatjuk az éhség érzetünket, mert ad egy teltségérzést.
Javítja a koncentrációt, memóriát.



mediterrán reggeli - különbözõ ízesítésû lepénykenyérrel5

*Az olívabogyó jótékony hatásai:

Sokan nem fogyasztanak olívabogyót feltehetõen azért, mert nem ismerik az egészségre gyakorolt jótékony hatásait. Az olívának rengeteg fajtája van. Az olívabogyó színe az érettséggel függ össze: fakózöld héja õsszel fokozatosan megváltozik, éréskor fényes barnára, kékes feketére vagy feketére színezõdik, és megpuhul.

mediterrán reggeli - különbözõ ízesítésû lepénykenyérrel4

Fogyasztás elõtt a termést 8-14 napig vízben áztatják, többszöri vízcserével a fanyar ízt adó csersavak eltávolítása céljából, utána pedig sós vízben tartósítják. Az olajbogyót ehetjük önmagában aperitifként ? például fokhagymával, citrommal, csípõs paprikával töltve ?, de ételeinkben való felhasználására is számtalan lehetõség áll rendelkezésünkre.

mediterrán reggeli - különbözõ ízesítésû lepénykenyérrel1

Az olívában található telítetlen zsírsavak gátolják a zsírok lerakódását, védik az érrendszert a meszesedéstõl, csökkentik a magas vérnyomást, és a trombózis megelõzésére is alkalmasak. Mindemellett az olívabogyó fogyasztása a fogyókúra során is hasznos lehet, ugyanis amellett, hogy értékes tápanyagokkal látja el testedet, energiát biztosít, fokozza az anyagcsere-mûködést, lényegesen javítja az emésztést, továbbá gyorsan eltelít, így nem fenyeget az a veszély, hogy többet eszel a kelleténél.

Forrás:

http://www.vitalzone.hu

Jó étvágyat és jó egészséget, és holnapra gyönyörû szép pihentetõ napot!

Klarissza














Folytats a blogon ... klarisszafalatozoja.cafeblog.hu/2014/...

sponsored links

Keres?s