Ízesített szilvalekvár téli napokra
sponsored links
Lekvárok közt talán a szilvalekvárt szeretem a legjobban. Többféle módon készítettem már eddig talán a hagyományos üstben fõzöttet nem de ezt már szerintem kihagyom :-))
Elõször mikor hallottam/jó pár évvel ezelõtt/ hogy ecettel kiöblített fazékban nem kell õrizni a tûzhely mellett állni, egybõl kipróbáltam több évig így készítettem . Akkor még nem volt blogom : ez a módszer is hasonló mint a sütõben készített, edényt kiöblíteni ecettel bele a kimagozott gyümölcs 1-2 ek ecetet még ráönteni hagyni lassú tûzön rotyogni/keverni nem kell/ majd mikor már kezd a szilva összetöppedni akkor ráönteni a cukrot kicsit ezzel elvegyíteni és a legvégén mikor már venném le szórok rá egészen kevés szalicilt majd töltöm az üvegekbe és teszem száraz dunsztba. /Nekem ez a módszer talán jobban tetszik mint a sütõben készített , mert itt látom amit csinálok !/
Aztán rátaláltam egyik blogon a sütõben készített módszerre amit ki is próbáltam: receptje
Most pár üveg ízesített szilvalekvárt készítettem Dzsemfix segítségével!
Hozzávalók: 1,5 kg szilva, 35 dkg cukor, kevés fûszer: fahéj,kardamom ,bourbon vaníliás cukor/összesen 1/2 mk /, .2:1 Dzsemfix
Elkészítése: Gyümölcsöt megmostam magját kiszedtem és apróra feldaraboltam. Edénybe öntöttem lassú tûzön fõztem mikor már kis levet engedett akkor összeturmixoltam majd fûszereztem és a cukrot is hozzátettem mikor már ezzel is fõtt akkor tettem hozzá a Dzsemfixet ezzel már csak 5 percig fõztem. Üvegekbe pakoltam lezártam majd kicsit megfordítottam az üveget. Visszafordítás után száraz dunsztba pakoltam másnapig, majd "öltöztetés" irány a többiek mellé:-))
Ui:Ezen a pár üvegen kívül természetesen készítek még hagyományos szilvalekvárt is, vagy tûzhely fölött vagy sütõben?
Elõször mikor hallottam/jó pár évvel ezelõtt/ hogy ecettel kiöblített fazékban nem kell õrizni a tûzhely mellett állni, egybõl kipróbáltam több évig így készítettem . Akkor még nem volt blogom : ez a módszer is hasonló mint a sütõben készített, edényt kiöblíteni ecettel bele a kimagozott gyümölcs 1-2 ek ecetet még ráönteni hagyni lassú tûzön rotyogni/keverni nem kell/ majd mikor már kezd a szilva összetöppedni akkor ráönteni a cukrot kicsit ezzel elvegyíteni és a legvégén mikor már venném le szórok rá egészen kevés szalicilt majd töltöm az üvegekbe és teszem száraz dunsztba. /Nekem ez a módszer talán jobban tetszik mint a sütõben készített , mert itt látom amit csinálok !/
Aztán rátaláltam egyik blogon a sütõben készített módszerre amit ki is próbáltam: receptje
Most pár üveg ízesített szilvalekvárt készítettem Dzsemfix segítségével!
Hozzávalók: 1,5 kg szilva, 35 dkg cukor, kevés fûszer: fahéj,kardamom ,bourbon vaníliás cukor/összesen 1/2 mk /, .2:1 Dzsemfix
Elkészítése: Gyümölcsöt megmostam magját kiszedtem és apróra feldaraboltam. Edénybe öntöttem lassú tûzön fõztem mikor már kis levet engedett akkor összeturmixoltam majd fûszereztem és a cukrot is hozzátettem mikor már ezzel is fõtt akkor tettem hozzá a Dzsemfixet ezzel már csak 5 percig fõztem. Üvegekbe pakoltam lezártam majd kicsit megfordítottam az üveget. Visszafordítás után száraz dunsztba pakoltam másnapig, majd "öltöztetés" irány a többiek mellé:-))
Ui:Ezen a pár üvegen kívül természetesen készítek még hagyományos szilvalekvárt is, vagy tûzhely fölött vagy sütõben?