Ízesített szilvalekvár téli napokra

2014-08-16

sponsored links

Lekvárok közt talán a szilvalekvárt szeretem a legjobban. Többféle módon készítettem már eddig talán a hagyományos  üstben fõzöttet nem de ezt már szerintem kihagyom :-))
Elõször mikor hallottam/jó pár évvel ezelõtt/  hogy ecettel kiöblített fazékban  nem kell  õrizni a tûzhely mellett állni, egybõl  kipróbáltam  több évig így készítettem . Akkor még nem volt blogom : ez a módszer is hasonló mint a sütõben készített, edényt kiöblíteni ecettel bele a kimagozott gyümölcs 1-2 ek ecetet még ráönteni hagyni lassú tûzön rotyogni/keverni nem kell/ majd mikor már  kezd a szilva összetöppedni akkor  ráönteni a cukrot kicsit ezzel elvegyíteni  és a legvégén mikor már venném le szórok rá egészen kevés szalicilt majd töltöm az üvegekbe és teszem száraz dunsztba. /Nekem ez a módszer talán jobban tetszik mint a sütõben készített , mert itt látom amit csinálok  !/

Aztán  rátaláltam egyik blogon a sütõben  készített módszerre amit ki is próbáltam: receptje
Most  pár üveg ízesített szilvalekvárt  készítettem  Dzsemfix segítségével!
                                                                         


Hozzávalók: 1,5 kg szilva, 35 dkg cukor,  kevés fûszer: fahéj,kardamom ,bourbon vaníliás cukor/összesen 1/2 mk /, .2:1 Dzsemfix
Elkészítése: Gyümölcsöt megmostam magját kiszedtem és apróra feldaraboltam. Edénybe öntöttem lassú tûzön fõztem mikor már kis levet engedett akkor  összeturmixoltam majd fûszereztem és a cukrot is hozzátettem mikor már ezzel is fõtt akkor tettem hozzá a Dzsemfixet ezzel már csak 5 percig fõztem. Üvegekbe pakoltam lezártam majd kicsit megfordítottam az üveget. Visszafordítás után száraz dunsztba pakoltam másnapig, majd "öltöztetés" irány a többiek mellé:-))
Ui:Ezen a pár üvegen kívül természetesen készítek még hagyományos szilvalekvárt is, vagy tûzhely fölött vagy sütõben?

Folytats a blogon ... takarekoskonyha.blogspot.com/2014/08/...

sponsored links

Keres?s